Malgrat renova el distintiu Biosphere com a destinació sostenible

Última revisió 05-05-2022 14:41
05/05/2022

Malgrat de Mar ha renovat la marca Compromís per la Sostenibilitat Turística Biosphere com a destinació turística sostenible. L'any passat va ser la primera vegada que va obtenir aquest distintiu com a municipi i va ser el primer de la comarca del Maresme en aconseguir-ho. L'Ajuntament també ha renovat els de les dues oficines de turisme, que ja va aconseguir l'any 2018. L'alcaldessa de Malgrat de Mar, Sònia Viñolas, ha recollit les dues certificacions en l'acte de lliurament celebrat aquest matí a Santa Susanna.

Per aconseguir aquest distintiu com a destinació turística, el municipi de Malgrat ha passat una avaluació per determinar les accions que es porten a terme en matèria energètica i de biodiversitat, així com aspectes socials, econòmics, i de transversalitat entre diferents àrees com són cultura, mediambient, residus, espais verds, urbanisme i energia, entre d’altres.

El Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme, que gestiona a la comarca aquest projecte, impulsat des del 2017 per la Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç de Barcelona. El Compromís per la Sostenibilitat Turística Biosphere és un reconeixement internacional que recull els objectius fixats per la Unesco i les directrius de la Cimera del Clima de París del 2015. 

Enguany, 95 empreses, serveis i destinacions del Maresme han rebut el distintiu Compromís per la Sostenibilitat Turística Biosphere, un segell de reconeixement internacional que garanteix el compliment de requisits conforme a principis de sostenibilitat i millora contínua. Es tracta d’una acreditació del Sistema de Turisme Responsable de l’Instituto de Turismo Responsable (ITR).

El Maresme és una comarca compromesa amb la sostenibilitat turística, fet que implica que el model turístic es basa en pràctiques respectuoses en l’àmbit ambiental, econòmic, social i cultural. Una forma de viure el present cuidant el futur, que no deixa de guanyar adeptes: l’any 2017 van ser reconegudes 40 empreses i serveis, l’any 2018 se’n van distingir 56, l’any 2019 en van ser 66, al 2020 es van convertir en 76 i al 2021 són gairebé un centenar.

Biosphere
Imatge de l'alcaldessa en el moment de recollir les certificacions. Foto: AjMalgrat.