Malgrat s'afegeix a la Setmana de la Prevenció de Residus, que se centrarà en reduir el malbaratament alimentari

Última revisió 19-11-2021 12:43
19/11/2021

La Regidoria de Medi Ambient ha organitzat un any més activitats per commemorar la Setmana Europea de la Prevenció de Residus. A partir de dilluns i fins al pròxim dissabte 27 de novembre, hi haurà diferents actes per tractar la problemàtica dels residus, i en concret, per combatre el malbaratament alimentari. Enguany, la Setmana Europea de la Prevenció de Residus porta per lema "Comunitats circulars, suma't a un món amb menys residus". 

La filosofia de la Setmana de la Prevenció de Residus és donar a conèixer estratègies de reducció de residus, així com fomentar accions sostenibles per reduir els residus i alhora fer canviar el comportament quotidià  amb relació al consum i la producció. 

La Regidoria de Medi Ambient obrirà les activitats dilluns amb el joc-taller 'Consum responsable-Residu 0', adreçat a nens i nenes de 2n de Primària. Aquesta activitat s'allargarà durant tota la setmana hi participaran totes les escoles de Primària de Malgrat de Mar. L'any passat ja es va fer aquest joc-taller i va tenir molt bona acceptació entre els centres educatius. 

El programa de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus inclou una deixalleria mòbil, que s'ubicarà el pròxim dijous 25 de novembre en el mercat setmana de la fruita -a la plaça de Catalunya- de 10 h a 13 h. S'hi podrà dipositar dissolvents, petits electrodomèstics, tèxtil, productes d'informàtica, oli mineral, tòner, pintures, oli vegetal, llums, piles i vidre.

El protagonista de les activitats serà el malbaratament alimentari que es tractarà el dissabte 27 de novembre a les Peixateries Velles amb dues activitats: una adreçada a la mainada i una altra, al públic adult. Aquestes activitats estan organitzades conjuntament amb les regidories de Mercat i Pagesia dins una campanya de dinamització del Mercat Municipal i els productes de proximitat. D'11 a 13 h hi haurà un show cooking, una demostració de receptes d'aprofitament amb productes de temporada i de proximitat, a càrrec dels cuiners Diana Bosch i Marc Freixas. Paral·lelament, a les mateixes Peixateries Velles i a la mateixa hora hi haurà un taller de cuina infantil a càrrec de Petit xef amb receptes amb productes de temporada. Aquesta activitat requereix inscripció prèvia al 93 765 56 42 de 9 h a 14 h. 

La Regidoria de Medi Ambient també té programades diferents activitats adreçades a alumnes de Secundària amb relació a la prevenció de residus que es portaran a terme al llarg de l'any escolar com Clean-Up Day, que és una acció comuna a tot Europa per conscienciar sobre la quantitat de residus que llencem de forma incontrolada a la natura i promoure accions de sensibilització a través de la recollida d'aquests residus abocats il·legalment als boscos, platges, marges de rius, etc. També es portarà a terme la campanya El mar comença aquí per conscienciar dels residus que arriben al medi marí.