Malgrat s'afegeix un any més a la celebració de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus

Última revisió 18-11-2020 13:54
18/11/2020

La Regidoria de Medi Ambient organitza un any més activitats de sensibilització i conscienciació per celebrar la Setmana Europea de la Prevenció de Residus que tindrà lloc del 21 al 29 de novembre. Enguany, està dedicada al residu invisible. La Setmana Europea de la Prevenció de Residus té com a objectiu organitzar durant una mateixa setmana i arreu d'Europa, accions de sensibilització sobre la prevenció de residus. 

La Regidoria de Medi Ambient ha programat activitats de sensibilització per als alumnes de Primària i Secundària dels centres educatius de Malgrat de Mar i sempre tenint en compte els grups bombolla establerts i les mesures de prevenció i seguretat de la COVID-19. Per als alumnes de 2on de Primària es farà un joc-taller sobre consum responsable, en el qual d'una manera vivencial, els nens i nenes hauran de fer les seves compres prenent decisions sobre el què trien i el per què ho trien: si compren una carabassa sencera o una a trossos embolicats en plàstic, o bé si van a comprar amb una bossa de plàstic o amb un cabàs, entre altres. L'activitat es portarà a terme dins l'horari lectiu dels centres a les Peixateries Velles. 

Una altra de les activitats programades és un taller online adreçat a joves de Secundària sobre el malbaratament alimentari. A més, al llarg de l'any, s'ha previst fer jornades de clean-up days per conscienciar sobre els residus i el que suposen.