Malgrat s'afegeix un any més a la Setmana de la Natura aquest pròxim mes d'octubre

Última revisió 29-09-2020 09:06
24/09/2020

La Regidoria de Medi Ambient ha programat diferents activitats per celebrar la Setmana de la Natura entre el 2 i el 5 d'octubre. El lema d'enguany és "Sense natura no hi ha vida". La Setmana de la Natura és una iniciativa de la Xarxa per a la Conservació de la Natura (XCN), una entitat sense ànim de lucre formada per associacions, fundacions, administracions públiques, universitats i centres de recerca. 

La Setmana de la Natura tindrà lloc del 3 a l’11 d’octubre, durant la qual diferents associacions, fundacions, ajuntaments, escoles o empreses organitzen en total més de 400 activitats sense ànim de lucre per a la conservació de la natura arreu de Catalunya. A Malgrat, les activitats començaran el 2 d'octubre i s'allargaran fins el dia 5. 

El dia 2 d’octubre es farà la presentació del Pla estratègic de la biodiversitat del municipi. L’Ajuntament de Malgrat de Mar ha demanat la col·laboració a la Fundació Emys per elaborar un estudi del medi natural amb l’objectiu de preservar-lo i recuperar-lo. La finalitat d’aquest estudi és, en primer lloc, realitzar una diagnosi de l’estat de conservació del medi natural del municipi i, en segon lloc, la creació d’un pla d’actuació enfocat a la millora, recuperació i conservació dels espais naturals avaluats. La presentació anirà a càrrec de l'ambientòleg Santi Poch de la Fundació Emys. La presentació tindrà lloc als Jardins de la Torre de la Vídua de Can Sala a les 20 h i cal fer aquí inscripció prèvia per assistir-hi per la pandèmia sanitària.

L'altre activitat que es portarà a terme serà una jornada ornitològica al delta del riu de La Tordera amb el guiatge del grup de naturalista voluntaris Nat Mont el pròxim 4 d'octubre. Aquesta activitat compta amb el suport del projecte Redapta, que posarà a diposició dels participants dues eines virtuals -un document didàtic i un formulari per tal d'enregistrar les observacions d'ocells fetes al delta- per tal d'ajudat als voluntaris i voluntàries en aquesta jornada.

Les visites es distribuiran en grups reduïts des de les 9 del matí i fins les 13 h del migdia. Per poder participar-hi cal fer inscripció prèvia (a sota clicant a sobre de cada hora). 

De 9 h a 9:45 h  

De 9:45 h a 10:30 h 

De 10:30 h a 11:15 h  

D’11:15 h a 12 h  

De 12 h a 12:45 h   

La Setmana de la Natura es tancarà el 5 d'octubre amb un taller construcció de caixes-refugis per a ratpenats a càrrec de Gestió-Natural. L'activitat està adreçada a nens i nenes a partir de 8 anys, acompanyats d’un adult i començarà a les 17.30 h. Per participar-hi cal fer inscripció ja que les places són limitades. La inscripció es podrà fer presencialment, per telèfon 937619032 o correu electrònic b.malgrat.lc@diba.cat

La Setmana de la Natura se celebrarà anualment en el mes de juny, coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient, però enguany s'ha ajornat a l'octubre per la pandèmia sanitària. 

Les activitats de la Setmana de la Natura per a enguany. Foto: AjMalgrat.
Les activitats de la Setmana de la Natura per a enguany. Foto: AjMalgrat.