Malgrat tindrà un punt d'atenció de Reempresa per evitar el tancament de negocis

Última revisió 22-10-2020 13:38
22/10/2020

Malgrat de Mar tindrà un punt d'atenció del servei de Reempresa que treballa per posar en contacte a persones que volen emprendre un projecte empresarial o negoci sense partir de zero amb empresaris i empresàries que volen traspassar el seu. Aquest servei té com a objectiu evitar el tancament de negocis i ajudar a  emprenedors o emprenedores prenent el relleu d’un projecte empresarial ja existent. 

 

Malgrat de Mar formarà part d'una prova pilot juntament amb 9 municipis més de la demarcació de Barcelona amb l'objectiu d'evitar la desertització comercial dels municipis i oferirà el servei de Reempresa. La Regidoria de Promoció Econòmica, ubicada a la Torre de la Vídua de Can Sala, donarà aquest servei en els pròxims mesos. 

Reempresa és el mercat de compravenda de petites i mitjanes empreses de Catalunya. És un nou model d’emprenedoria i de creixement empresarial: un mecanisme professional pel qual un o més reemprenedors accedeixen a la propietat d’una empresa d’altres, en funcionament, per a fer-la créixer sense haver de passar per la fase de crear-la. En la majoria de pimes, i en totes les empreses personals, aquest procés significa l’assumpció de les tasques de direcció i gestió per part de la persona reemprenedora. Reempresa és una iniciativa promoguda per la patronal Cecot i Autoocupació, amb la col·laboració del Departament d’Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya i del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

Fins ara, els empresaris o emprenedors que requeirexen aquest servei han d'adreçar-se a Pineda de Mar. 

Imatge promocional de la Reempresa. Foto: Diputació de Barcelona.
Imatge promocional de la Reempresa. Foto: Diputació de Barcelona.