Malgrat torna a renovar un any més les banderes blaves de les platges de Malgrat Centre i de l'"Astillero"

Última revisió 12-05-2022 12:57
12/05/2022

L'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor de la Fundació Europea d'Educació Ambiental (FEE) ha tornat a atorgar el distintiu de Bandera Blava a la platja de Malgrat Centre i a la de l'"Astillero". La platja de l'"Astillero" la rep per desè any consecutiu i la de Malgrat Centre la manté, de manera consecutiva, des de 1998.

La platja de Malgrat Centre i la platja de l'"Astillero" lluiran aquest estiu 2022 la Bandera Blava, que els hi ha atorgat la Fundació Europea d’Educació Ambiental (FEE) i l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (Adeac), guardó que distingeix la qualitat de l'espai i dels serveis que ofereixen. La platja de Malgrat Centre rep aquest guardó des de l’any 1998, i la platja de l'"Astillero" des de l'any 2013.

Les dues platges disposen de tota mena de serveis: dutxes, rampes d'accés, passarel·les, lavabos, servei de salvament i socorrisme, abalisament, recollida selectiva, entre altres. A més, totes dues platges disposen d'un punt amb tots els serveis adaptats per persones amb discapacitat: places d'aparcament reservades (en el cas de Malgrat Centre, estan al Passeig de Llevant, just davant del pas subterrani adaptat, i en el cas de l'"Astillero" davant de l'avinguda dels Països Catalans), lavabo, passarel·la de formigó, zona d'ombra amb para-sols de bruc fixe i servei d'assistència al bany amb la cadira amfíbia.

El jurat internacional Bandera Blava 2022 ha concedit enguany guardó a 94 platges de Catalunya. 

La bandera blava distingeix la qualitat de l'aigua, la qual ha de ser excel·lent. A més, la platja ha de tenir una bona gestió ambiental pel que fa a la neteja i la recollida selectiva de residus, entre altres. També garanteix que es disposa d'uns serveis de salvament i socorrisme adequats, d'un pla de riscos de la platja, d'accessos fàcils i segurs, rampes d'accés i lavabos per a persones amb discapacitat.

Imatge de la platja
Imatge d'arxiu de la platja. Foto: AjMalgrat.