Més personal per a Serveis Socials per fer front a la creixent demanda per la crisi de la COVID-19

Última revisió 13-10-2020 12:58
13/10/2020

La Junta de Govern Local va aprovar dijous la contractació de dues persones més per atendre la creixent demanda a Serveis Socials per la crisi provocada per la pandèmia de la COVID-19. D'aquesta manera, el servei disposarà d'un treballador social més i d'un educador social més. 

La Junta va donar llum verd a la contractació del servei d'un/a treballdor social a l'empresa Fundació Assistència i Gestió Integral del 9 d'octubre al 30 de desembre d'aquest any amb 37,5 hores setmanals per un import de 8.552,28 euros. 

També es va aprovar adjudicar el servei d'un/a educador social a l'empresa Serveis Integrals de Benestar SL del 9 d'octubre al 30 de desembre amb 37,5 hores setmanals per un import de 10.348,25 euros. 

 

Les urgències socials es disparen per la pandèmia

La Regidoria d’Acció Social compta actualment amb 3 treballadores socials, 2 professionals de l’educació social i una coordinadora. La situació provocada per la pandèmia sanitària de la COVID-19, ha incrementat exponencialment les necessitats per part de la població que s’atenia ja a Serveis Socials. A més, s'ha afegit un gran nombre de casos de persones que assisteixen per primer cop a Serveis Socials per la pèrdua d’ingressos provocada per la paralització del sector econòmic. La crisi que ha generat la pandèmia fa que moltes famílies malgratenques pateixin vulnerabilitat econòmica molt greu, i en alguns casos dificultats afegides amb menors, persones grans i malalts mentals.

 

La junta ho va aprovar dijous. Foto: AjMalgrat.
La junta ho va aprovar dijous. Foto: AjMalgrat.