Presentació de la modificació del pla urbanístic a la zona industrial de la Pomereda

Última revisió 27-01-2023 12:58
24/01/2023

L’Ajuntament presentarà en un acte públic obert a la ciutadania l'avanç de la modificació puntual del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) a la zona industrial de la Pomereda. Serà aquest dijous a les 18 h a la Sala Joaquim Garriga de l’Arxiu Municipal. Aquest avanç va ser aprovat en el ple de desembre passat. 

 

La presentació anirà a càrrec de Joan Badia de l'equip redactor de la proposta.  

Als anys 60 es van instal·lar tres indústries químiques en el Camí de la Pomereda. La normativa urbanística va classificar aquesta zona com a sòl urbà per a ús indústrial -primer a través de les normes subsidiàries de 1982 i potseriorment, amb el pla general d'ordenació urbana l'any 1990.

El pla d'ordenació urbanística municipal de l'any 2005 va incorporar la definició d'un vial entre el Camí de la Pomereda i la Cooperativa Agrícola Progrés Garbí (entre les actuals AGC Pharma Chemical Europe i Autocars Calella, SL). El planejament obligava a les dues propietats a cedir els terreny per aquest vial, tal i com existeix ara, i també per l'ampliar-lo pels dos costats.

La nova realitat de la zona industrial ja no fa necessària aquesta ampliació del vial, perquè l'accés dels vehicles pesants serà per la part posterior. Per això, la modificació que ara es tramita proposa reduir l'amplada d'aquest vial. 

Per altra part, la modificació també incorporarà l'adaptació a la normativa actual de les activitats industrials existents i futures de l'entorn d'AGC.

El termini per presentar al·legacions és fins al 29 de gener.

 

Més informació sobre l'avanç de la modificació del pla urbanístic aquí.

 

Zona industrial del Camí de la Pomereda
Zona industrial del Camí de la Pomereda. Foto: AjMalgrat.