Prop de 600 persones han visitat l'exposició dedicada a la Guerra Civil que es pot visitar fins al 28 de setembre a l'Arxiu

Última revisió 13-09-2021 12:59
13/09/2021

L'exposició Enemic a la vista!! La defensa de la costa al Maresme es podrà visitar a la Sala d'Actes Joaquim Garriga de l'Arxiu Municipal fins al 28 de setembre. Fins ara, prop de 600 persones ja han visitat aquesta mostra cedida pel Museu d'Arenys de Mar. 

L’exposició Enemic a la vista!! La defensa de la costa al Maresme es va inaugurar a l'Arxiu Municipal de Malgrat el passat 30 de maig. A més de l’exposició també es podran veure documents relacionats amb el Ciutat de Barcelona i  amb el projecte Solidarity Park, facilitats per Sònia Garangou i Rob MacDonald.

El 30 de maig de 1937, en plena guerra civil espanyola, un submarí italià cedit a l'exèrcit franquista, el General Sanjurjo", va enfonsar davant de la costa de Malgrat un vaixell incautat a la Companyia Trasmediterránea que transportava brigadistes internacionals. El vaixell havia sortit del port de Marsella en direcció a Barcelona i després d'haver estat atacat sense èxit a l'alçada de Lloret de Mar, es va enfonsar finalment a Malgrat. Dels 300 brigadistes que viatjaven es calcula que van morir uns 50. Malgratencs i malgratenques es van bolcar en el rescat i l'atenció a les víctimes.

Podeu trobar més informació als dossiers que es van ver per al 75è i 80è aniversari de l’enfonsament aquí