L'Espai Agrari de la Baixa Tordera organitza un seguit de "showcookings" aquests mesos de novembre i desembre per promocionar els productes proximitat i temporada a tots els pobles que en formen part. Aquesta iniciativa, que inclou una demostració de cuina i un tast, començarà a Malgrat de Mar el dissabte 16 de novembre. Blanes, Palafolls, Tordera i Santa Susanna també oferiran "showcookings".
Aquesta primera demostració de cuina amb productes d'horta de temporada a Malgrat de Mar tindrà les Peixateries Velles com a protagonista. El taller de cuina calellenc L'Artesà de la Cuina des de les 11:30 h i fins a les 13:30 h cuinarà una crema de carabassa i un arròs de verdures. Durant la demostració, s'explicaran les dues receptes, que després podran ser degustades. El cuiner parlarà sobre els productes d'horta de la tardor i donarà consells sobre com cuinar-los.
El showcooking de l'Espai Agrari Baixa Tordera serà a Blanes el pròxim 16 de novembre i a Palafolls, el dia 30. A Tordera la demostració es farà el dia 14 de desembre i a Santa Susanna el dia 15.
La idea és continuar fent aquestes demotracions de cuina a cada estació de l'any per promocionar els productes d'horta.
L'Espai Agrari de la Baixa Tordera és un projecte mancomunat i promogut conjuntament amb la Diputació de Barcelona i els Ajuntaments de Malgrat de Mar, Blanes, Palafolls, Tordera i Santa Susanna amb l’objectiu de protegir el sòl agrari d’aquest territori i garantir l’alimentació de proximitat d’una de les hortes més productives del país. La Baixa Tordera és una de les zones més fèrtils de Catalunya: la plana baixa i desembocadura de la Tordera, entre el Parc del Montnegre i el Corredor i les platges de la Selva i l’Alt Maresme.