Una fundació d'atenció a persones amb discapacitat del Ripollès visita Malgrat per conèixer els espais verds

Última revisió 29-04-2022 12:06
29/04/2022

La secció de jardineria de la Fundació MAP, una entitat sense ànim de lucre que treballa per a l'atenció per a les persones amb discapacitat i les seves famílies de la comarca del Ripollès, ha visitat aquest matí Malgrat de Mar per conèixer de primera mà la gestió que fa l'Ajuntament dels espais verds. 

El grup de la fundació, format per 60 persones -la majoria de les quals són jardiners-, han visitat, acompanyats del cap del servei municipal d'Espais Verds, Carles Garcia, les places de la Germana Campos i de Moguer, el tram nou del Passeig Marítim, l'avinguda del Bon Pastor i el Parc Francesc Macià. Carles Garcia ha explicat amb detall la gestió que es fa a Malgrat dels espais verds, basada en la no utilització de productes químics, adaptats a les condicions climàtiques pròpies i tot fomentant, la biodiversitat. 

Carles Garcia ha parlat de l'existència d'espais en el municipi que no es reguen, de la gestió sense pesticides i com es controlen les plagues, de la reducció de la sega i que el concepte de "males herbes" no es fa servir en la gestió municipal, perquè totes les plantes fan una funció.

 

Atenció a persones amb discapacitat 

La Fundació MAP és una entitat sense ànim de lucre de la comarca del Ripollès, constituïda l'any 1968 per un grup de pares i mares, els quals van decidir trobar una alternativa d’atenció per a les persones amb discapacitat i les seves famílies. L'entitat va néixer com a associació i l'any 1997 passa a ser la Fundació Privada MAP, classificada com a benèfica de tipus assistencial.

La fundació ofereix productes i serveis a través del centre especial de treball amb 157 treballadors amb certificat de discapacitat, i de l'empresa d'inserció que dóna feina a persones en risc d'exclusió social, oferint serveis de neteja, manipulats industrials, jardineria, manteniment i neteja d'espais verds. 

La Fundació MAP a Malgrat
Imatge de la visita del grup de jardineria de la Fundació MAP a Malgrat aquest matí. Foto: AjMalgrat.