Nova campanya de captació de pisos buits per a la Borsa de Lloguer Social

Última revisió 29-07-2020 11:06
29/07/2020

La Regidoria d'Habitatge engega avui dimecres una nova campanya perquè propietaris de pisos buits incloguin el seu habitatge dins la Borsa de Lloguer Social. El Programa d'Habitatge de Lloguer Social garanteix l'accés a un habitatge digne i en condicions assequibles a persones i famílies que ho necessiten. A canvi, els propietaris dels habitatges reben garanties. Enguany, la campanya també s'adreça a habitatges d'ús turístic, que amb la situació actual de la pandèmia, resten tancats. 

L'Ajuntament, a través de l'Oficina Local d'Habitatge ofereix les següents garanties per als propietaris dels pisos que formin part de la Borsa de Lloguer Social:

  • Realització de tots els tràmits de manera gratuïta
  • Assegurança multirisc gratuïta
  • Assegurança de cobertura jurídica per impagament gratuïta
  • Tramitació de la cobertura de 6 mesos per l’avalloguer
  • Seguiment de la relació contractual i del bon ús de l’habitatge
  • Possibilitat de gaudir de subvencions, per a millores, IBI o d’altres

Per altra part, es demana a la propietat:

  • Un contracte de 5 anys
  • Una habitatge a Malgrat de Mar en condicions d’habitabilitat 

 

El regidor d'Habitatge, Sergio Ortín, ha explicat que aquesta actuació també va ser proposada com a mesura a la Taula per a la recuperació econòmica i social creada arran de la crisi sanitària, social i econòmica provocada per la pandèmia. "Volem promoure l’ús social dels habitatges que fins ara es destinaven a un ús turístic, però que amb la nova normalitat potser restaran buits. Per això, la campanya la volem adreçar als propietaris d’habitatges d’ús turístic. El rendiment econòmic pot ser similar i a més es compleix amb una funció social d’ajut a les famílies en dificultats", ha afegit el regidor. 

Actualment, la Borsa actualment gestiona una cinquantena de pisos i té una llarga llista d’espera de sol·licitants que esperen trobar un habitatge a un preu assequible.

Per a més informació es pot contactar amb l’Oficina d’Habitatge, carrer del Segre1, o al telèfon 93 761 98 13

 

 

 

 

Detall del cartell de la campanya. Foto: AjMalgrat.
Detall del cartell de la campanya. Foto: AjMalgrat.