Ona Malgrat oferirà demà una revetlla de Sant Joan virtual

Última revisió 22-06-2020 14:46
22/06/2020

La revetlla de Sant Joan d’enguany ve marcada per l’emergència sanitària provocada pel covid_19, però sense perdre l'essència de la celebració del solstici d'estiu. 

El Grup Excursionista Malgratenc tornarà a portar la flama del Canigó a Malgrat i aquesta arribada es podrà seguir en directe a través de la pàgina de Facebook d’Ona Malgrat. Serà a partir de les 17.30 h. Aquest acte inclourà també la lectura del manifest. A les 18 h, està prevista l’arribada de la flama del Canigó al Parc Francesc Macià, on es fa l’encesa del peveter, quinqués, llantions. A les 19 h es farà la lectura del manifest a càrrec de l’Agrupament Escolta i Guia Sant Nicolau. A més, entre les 20 i les 21 h es farà repartiment de llantions amb la flama del Canigó en els següents punts del poble:
*Plaça de l’església
*Pont del Fonlladosa
*Plaça Marià Cubí
*Avinguda Mediterrània (cantonada avinguda del Carme)
*Plaça Catalunya

 

Per celebrar la revetlla de Sant Joan, la Regidoria de Cultura convida els malgratencs i malgratenques a celebrar un sopar “conjunt” però des de casa, tot animant-los a sopar als balcons, terrasses o jardins en grups reduïts, però mantenint l’esperit de Sant Joan. A més a partir de les 21 h, Ona Malgrat oferirà per l’FM una sessió de música de revetlla amb els DJ’s Jorge Peñafiel, Ricard Ubach, Mario Otero, Josep Reyes i Pau Murner.

Les platges tancades la nit de la revetlla

Per altra part, l’Ajuntament informa que la nit de la revetlla de Sant Joan estarà prohibit accedir a la platja per evitar aglomeracions. La prohibició serà des de les 20 h del dia 23 de juny fins les 7 h del dia de Sant Joan. L’Ajuntament recomana fer cas de les recomanacions i mesures de prevenció i seguretat del covid_19.

 

Decret de la revetlla de Sant Joan

 

El drecret permet  que en terrenys de titularitat privada es puguin encendre fogueres sempre que es comuniqui a l’ajuntament i es respectin les limitacions següents: 

- No es poden situar a menys de 20 metres de vehicles o edificis 

- No es poden fer a menys de 500 metres de terrenys forestals. 

- No es poden fer a la platja 

- No es pot emprar com a elements de combustió de la foguera materials la combustió dels quals pugui generar efectes tòxics o contaminants o materials que siguin susceptibles d'explotar. 

- No es pot encendre la foguera amb productes inflamables o en condicions meteorològiques que puguin significar risc. 

 

Pel que fa a  les celebracions privades de la Revetlla de Sant Joan cal prendre les mesures següents: 

- Les celebracions seran en grups que no superin les 20 persones (aquest límit no s’aplica a persones que conviuen al mateix domicili). 

- Cal recordar la necessitat d’adoptar les mesures de protecció i higiene per prevenir contagis, en especial la distància física i evitar el contacte, així com l’ús de mascareta i el rentat de mans. 

- Cal evitar l’ús de gel hidroalcohòlic o altres productes inflamables si es manipula foc o pirotècnia. 

 

En relació a celebracions que organitzin associacions, entitats, o veïns hauran de tenir en compte que si es celebren en espais tancats el màxim serà de 80 persones i 800 a l’aire lliure. Les persones sempre hauran d’estar assegudes. 

L'Ajuntament també ha decretat que totes les revetlles que s’organitzin al poble la nit del 23 al 24 de juny, i independentment de qui les organitzi, tant si s’efectuen en l’espai públic com en el privat a cel obert, el següent horari i condicions: 

  • L'activitat musical o susceptible de produir soroll es podrà desenvolupar fins la 1 h.
  • Des de la 1 h fins a les 3 h s'haurà de reduir el nivell acústic fins al mínim. 
  • A partir de les 3 h no es podrà desenvolupar cap activitat susceptible de generar contaminació acústica. 

 

Revetlla de Sant Joan Ona Malgrat. Foto: Ona Malgrat.
Revetlla de Sant Joan Ona Malgrat. Foto: Ona Malgrat.