Cultura prepara un Sant Jordi per viure'l des de casa

Última revisió 21-04-2020 13:28
21/04/2020

Tot i l’estat actual de confinament, Malgrat es prepara per celebrar Sant Jordi des de casa. Les regidories de Cultura i d’Educació, amb la col·laboració amb Ona Malgrat, han preparat activitats per no deixar de gaudir d’aquesta diada tan especial. Enguany Sant Jordi serà més virtual que presencial, però mantenint la seva essència.

Durant aquesta setmana, Malgrat havia de celebrar una nova edició del MalgrART, una mostra de les activitats culturals i artístiques que es fan al poble, en col·laboració amb diverses entitats i associacions. Aquest any, però, es farà des de casa.

Les activitats que s’han previst per a aquets dies són les següents:

 

Per Sant Jordi omplim els balcons i finestres de dracs, roses, relats i poemes!

El 23 d’abril  es proposa guarnir les finestres i balcons amb dracs, roses, relats, poemes... “Fem que Sant Jordi arribi a casa i es mostri a l’exterior”. Pot estar fet amb qualsevol material reciclat, roba, paper, cartró, plàstic... A més de les moltes iniciatives i que podeu trobar a les xarxes, les mestres de l’Escola Municipal d’Adults Cases dels Mestres han preparat un vídeo per explicar-nos com fer una rosa amb roba. El trobareu al canal de Youtube de l’Escola Adults Malgrat de Mar. La regidoria convida els malgratencs i malgratenques a penjar les seves manualitats i també una fotografia del vostre balcó o finestra a les xarxes socials amb #santjordimalgratdesdecasa

 

Nova llegenda de Sant Jordi

El grup de les Iaies Explicacontes de l’Escola Municipal d’Adults Cases dels Mestres fa anys que per la diada de Sant Jordi va a les escoles de Malgrat a representar un conte als nens i nenes. Ara no ho poden fer, però tenen una llegenda molt especial que també volen compartir, a través del canal de Youtube de l’Escola Adults Malgrat de Mar, amb tots els nens i nenes de Malgrat. 

 

Lectura de textos 

Alumnes de l’escola d’adults Les Cases dels Mestres compartiran textos que han escrit per a aquesta ocasió.  I ho faran a través d’Ona Malgrat.

 

Lectura de fragments del llibre El quadern blau marí

Les bibliotecàries llegiran a Ona Malgrat fragments de l’obra El quadern  blau maríde Rosa Serra. Es tracta d’un llibre ambientat a Malgrat, en espais on ara no hi poden anar però que podem tenir en el nostre record. Ona Malgrat també entrevistarà l’autora.

 

Endevina qui

Concurs de la biblioteca La Cooperativa. Es tracta d’endevinar de quin autor és la cita que publicaran a les seves xarxes socials: Facebook, Twitter i Instagram.

 

Concurs de microrelats

L’Ajuntament de Malgrat de Mar organitza el 1r Concurs de Microrelats per promoure l’escriptura i creació literària durant la setmana de Sant Jordi. Els microrelats, de 140 caràcters, es poden presentar en alguna de les 3 categories: infantil, juvenil i adults. Per participar-hi cal inscriure-s’hi enviant correu a cultura@ajmalgrat.cat. S’hi pot participar del 20 al 30 d’abril. Els microrelats s’aniran publicant durant les dues setmanes de participació a les xarxes socials de la Biblioteca La Cooperativa. Els tres guanyadors de cada categoria tindran un val per a la compra de llibres a les llibreries de Malgrat. I els cinc millors microrelats es podran presentar al Certamen Literari del Maresme. A sota, podeu consultar les bases del concurs i també descarregar el full d'inscripció. 

 

Concurs en línia Malgrat des de casa

L’objectiu del concurs és promoure la cultura i el coneixement de la ciutadania sobre diferents aspectes del municipi, i generar una activitat en línia per fomentar la participació ciutadana durant el confinament. Diverses entitats i associacions han participat en l’elaboració de les preguntes que s’aniran publicant. Es tracta d’un concurs obert a tota la població que es fa amb l’aplicació Quizizz. Hi ha sis àmbits: temàtica general, cultura local, esports, història, medi ambient i territori i entitats malgratenques. Els tres participants amb més puntuació seran els guanyadors d’un premi en vals de compra per als comerços de Malgrat. A sota, podeu consultar les bases del concurs. 

 

Mostra de composició

Els alumnes de l’Aula de Música Contrapunt, participaran en la Mostra de composició des de casa, es tracta de peces musicals composades i interpretades pels propis alumnes. El dia de Sant Jordi publicaran els vídeos de la XI Mostra de Composició. Els difondran per tots els canals de l’Aula de Música Contrapunt. Enguany el  "premi del públic", es lliurarà a l’alumne que tingui més "likes" fins al diumenge 26 d’abril. També al llarg de la setmana aniran penjant concerts d’alumnes per fer-vos companyia durant aquest dies. Fins i tot es preveu alguna sorpresa per part de les corals.

 

 

 

 

 

 

Sant Jordi des de casa
Sant Jordi des de casa