La Policia Local fa controls diaris de l'ús de la mascareta en els espais públics

Última revisió 29-07-2020 17:28
29/07/2020

La Policia Local ha incrementat les tasques de vigilància i control de l'ús de la mascareta a la via pública. Durant el mes de juliol s'han fet 33 controls específics i s'han imposat 5 sancions. Es recorda a la ciutadania la necessitat de ser responsables i fer ús de la mascareta. 

Els agents de la Policia Local han intensificat en les últimes setmanes la vigilància i els controls als espais públics i parcs del municipi, arran que el govern de la Generalitat aprovés un decret llei que modifica la llei de Salut pública i d’adopció de mesures urgents per fer front al risc de brots de la COVID-19. Es controlen les aglomeracions i també l'ús de la mascareta. Quan un ciutadà no porta mascareta, els agents se li adrecen per demanar que se la posi i en cas de no fer-ho, es quan s'imposa una sanció per desobediència. 

L'alcalde, Joan Mercader, ha explicat que "la Policia Local hi està a sobre, reforçant vigilància i controls, però la responsabilitat és de tots nosaltres". "Tots i totes hem de complir amb les mesures de prevenció i seguretat per evitar contagis i rebrots", ha remarcar l'alcalde. 

La Policia Local també, en compliment de la resolució SLT/1905/2020, ha reforçat les funcions de vigilància, inspecció i control de les mesures establertes per les infraccions de consum compartit de begudes alcohòliques en la via pública i la resta d'espais oberts al públic, a excepció del consum que es dugui a terme en locals o espais autoritzats per la llicència corresponent.

Segons la Generalitat de Catalunya, les persones de més de 6 anys estan obligades a l’ús de la mascareta en la via pública, espais a l'aire lliure i en qualsevol espai tancat d'ús públic i que es trobi obert al públic, amb independència del manteniment de la distància física de seguretat. La mesura es pren per evitar el contagi i la propagació de la COVID-19.

La detecció de diversos brots i l’increment de nous casos obliga a reforçar les condicions d’ús de les mesures de protecció i, específicament, l’ús de la mascareta.

Les excepcions són:

  • En cas de dificultat respiratòria que pugui agreujar-se pel seu ús.
  • Persones que ho tinguin contraindicat per raó de salut o discapacitat.
  • Exercici físic esportiu a l'aire lliure.
  • Quan per la pròpia naturalesa de les activitats l'ús de la mascareta resulti incompatible.

Un agent aquest matí al carrer de Mar. Foto: AjMalgrat.
Un agent aquest matí al carrer de Mar. Foto: AjMalgrat.