L'Ajuntament organitza un any més, activitats per commemorar la Setmana Europea de la Prevenció de Residus. Enguany, aquesta iniciativa té com a lema "Malbaratar aliments és de mal gust", i per això, s'ha organitzat un "showcooking" amb receptes de cuina de reaprofitament per a aquest dissabte.
El showcooking inclourà demostració a càrrec dels cuiners Marc Freixas i Diana Bosch i una degustació. Començarà a les 11:30 h a les Peixateries Velles. Els dos cuiners prepararan crema de coliflor, botifarra negra i pipes carabassa, pastís de salmó amb salsa tàrtara; amanida de carabassa al forn, ceba en vinagre, shirasa i verd; caneló d'albergínia, verat en escabetx i pesto, i platillo de porc, bolets de temporada i castanyes.
Per altra part, demà comença l'activitat Consum responsable. Residu 0, en la qual hi participen els alumnes de 2n de Primària de tots els centres educatius de Malgrat de Mar. Enguany es farà a la Capella de l'Antic Hospital i es portarà a terme entre demà dijous i divendres.
La Setmana de Prevenció de Residus
La Setmana Europea de la Prevenció de Residus organitza durant una mateixa setmana i arreu d'Europa, accions de sensibilització sobre la prevenció de residus.
Els objectius són donar a conèixer estratègies de reducció de residus i la política de la Unió Europea i dels seus estats membres en aquesta matèria; fomentar accions sostenibles per reduir els residus arreu d'Europa; fer públic les tasques dutes a terme pels diversos actors mitjançant exemples concrets de reducció de residus; i fer canviar el comportament quotidià dels europeus (consum, producció).
La 16a edició tindrà lloc del 16 al 24 de novembre de 2024, fent èmfasi en la importància de lluitar contra el malbaratament alimentari.