Els joves del programa de formació i inserció (PFI) de Jardineria de l'Institut Ramon Turró i Darder continuen amb les tasques de conservació al pati i la bassa del Molí de la Sal que porten a terme cada dimecres. Avui han plantat tres arbres, a més, de les tasques que porten a terme de desbrossada, poda, manteniment de caixes niu, entre d'altres. Ho fan amb la col·laboració dels voluntaris del Grup de Ciència Ciutadana de Malgrat de Mar, un projecte de la Regidoria de Sostenibilitat.
Amb l'ajuda d'un dels voluntaris, Javier Sánchez, els joves han plantat una olivera, un brachychiton i un arbóç. A més, avui també s'han sembrat nenúfars.
Aquest és el tercer any que els alumnes del programa de formació i inserció (PFI) de Jardineria de l'Institut Ramon Turró i Darder fan tasques de col·laboració en la gestió d'aquest espai naturalitzat del Molí de la Sal dins la trama urbana del poble. Els joves fan actuacions de millora de la biodiversitat, de construcció de caixes nius i seguiment, de recol·lecció de llavors, entre moltes altres.
Aquesta col·laboració de la Regidoria de Sostenibilitat amb l'Institut Ramon Turró i Darder permet a l'alumnat posar en pràctica els aprenentatges alhora que és un ajuda per tirar endavant la conservació del pati i la bassa del Molí de la Sal.
Projecte de conservació en marxa des de fa dos anys i mig
La Regidoria de Sostenibilitat, juntament amb la fundació de recerca i conservació del patrimoni natural Emys i la col·laboració del grup de voluntaris del projecte de Ciència Ciutadana i l’Associació de Naturalistes del Montnegre i la Tordera (NatMonT), porta a terme des de fa dos anys el projecte de millora ecològica de la bassa del Molí de la Sal i el seu entorn. Aquesta iniciativa va néixer com a projecte participat entre l’Ajuntament, diferents agents del món naturalista i l’Institut Ramon Turró i Darder.