3,4 tones d'oli de cuina usat en el primer any de recollida

Última revisió 12-12-2019 10:51
19/03/2019

Les dades de recollida dels diferents residus a Malgrat de Mar durant el 2018 indiquen bons resultats. Segons ha informat la Regidoria de Medi Ambient, s'han recollit 3,4 tones d'oli de cuina usat durant aquest primer any de funcionament d'aquesta recollida.

La Regidoria de Medi Ambient va instal·lar al febrer de l'any passat 9 contenidors a diferents punts del poble per fer la recollida de l'oli de cuina usat. D'aquesta manera, es poden dipositar als contenidors l'oli usat dins d'una ampolla de plàstic, el qual es converteix en combustible biodièsel. La gestió de l'oli recollit la fa la Fundació Aspronis. Durant aquests primers mesos de funcionament, s'han recollit 3,4 tones d'oli de cuina usat.

Pel que fa a la recollida de roba usada, s'han recollit 47 tones de roba als 12 contenidors que hi ha a diferents punts del poble. La recollida i la gestió la fa la Cooperativa Roba Amiga.

La Regidoria de Medi Ambient ja ha avançat la seva voluntat d'ampliar el nombre de contenidors per recollir oli de cuina i roba usada. Aquestes dues recollides les porten a terme dues entitats que treballen en projectes socials: en el cas d'Aspronis per generar iniciatives, suports i serveis perquè les persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament, d'altres col·lectiu vulnerables i els seus entorns familiars gaudeixin d'unes condicions òptimes de qualitat de vida i igualtat; i en el cas de la Cooperativa Roba Amiga per promoure la inserció de persones en situació o amb risc d'exclusió social.

Les dades dels residus indiquen que Malgrat va reciclar un 47,25% dels residus que va generar el 2018.

La Regidoria de Medi Ambient estudia la viabilitat per aplicar la taxa per generació de residus. També treballa per seguir ampliant els comerços participants en la recollida porta a porta, a través d'un pla d'ocupació, subvencionat pel Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC).