La Regidoria de Promoció Econòmica informa que les dades dades d'atur indiquen un descens a Malgrat de Mar durant el darrer mes de març. Segons dades fetes públiques per l'Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme, s'ha remuntat la contractació i el volum de persones sense feina. Tot i això, Malgrat continua amb una xifra d'atur per sobre la mitjana comarcal.
L'atur registrat a Malgrat al març ha estat de 1.799 persones, 97 menys que al mes de febrer, quan la taxa era de 1.896. Aquest ha estat el primer mes del 2012 amb dades positives. El dinamisme del sector serveis, i en especial de l'hostaleria, ha frenat la tendència a l'alça de les xifres d'atur.
Segons informació del Consell Comarcal del Maresme, el mes de març ha deixat un descens de les xifres d'atur a 19 dels 30 municipis del Maresme: Alella, Arenys de Munt, Argentona, Cabrera de Mar, Cabrils, Caldes d'Estrac, Calella, Canet de Mar, Dosrius, Malgrat de Mar, Mataró, Palafolls, Pineda de Mar, Pemià de Dalt, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Pol de Mar, Santa Susanna i Tordera.
Els municipis que registren una taxa d'atur superior a la mitjana comarcal són: Pineda de Mar (21,94%), Mataró (21,41%), Tordera (21,03%), Calella (18,91%), Malgrat de Mar (18,49%), Premià de Mar (17,58%), Palafolls (17,43%) i Canet de Mar (17,22%).
Percentualment la disminució de l'atur al Maresme ha estat superior a la registrada a les comarques de Barcelona i a la del conjunt de Catalunya. Mentre a la comarca s'ha comptabilitzat una reducció de l'atur de l'1,32%, a la província ha estat del 0,08% i a Catalunya del 0,58%. En xifres absolutes, al Maresme hi ha hagut 532 persones que han trobat feina. La xifra total de persones desocupades és de 39.715 i la taxa d'atur comarcal se situa en el 17,1%, 1 punt per sobre de la provincial i de la catalana.
Els homes s'han beneficiat més que les dones. Entre el col·lectiu masculí s'han registrat 413 aturats menys i entre les dones la disminució ha estat de 119. Pel que fa a grups d'edat, la nova contractació s'ha concentrat entre els 16 i els 44 anys.
L'anàlisi de les dades per sectors econòmics, que du a terme l'Observatori de Desenvolupament Local, constata que el principal sector en el qual s'ha concentrat l'ocupació ha estat els serveis i en menor volum la construcció. En canvi, a l'agricultura i entre el col·lectiu de persones que consten sense ocupació anterior (SOA) s'ha detectat un lleuger augment de l'atur. A la indústria no hi ha hagut moviments.
Font: Servei de Comunicació Consell Comarcal del Maresme.