L'inspector de l'Agència Catalana de l'Aigua, que aquest matí ha recollit mostres de l'aigua del delta, apunta que els exemplars morts s'haurien quedat sense oxigen en aigua estancada i que, per això, han mort. L'ACA analitzarà una mostra de l'aigua al laboratori per acabar de descartar que la qualitat de l'aigua s'hagi pogut alterar. Els bombers han alertat aquest matí la Policia Local de la presència de centenars de peixos morts al delta de la Tordera.
La inspecció ocular feta per l'inspector de l'ACA aquest matí ha permès deduir que, en principi, la causa més probable de la mort dels exemplars ha estat l'anoxia de l'aigua a la matinada. Segons l'ACA, aquesta bassa no té regeneració d'aigua perquè "d'una banda, uns 5 quilòmetres amunt de la Tordera ja queda seca i, de l'altra, no hi ha connectivitat de la bassa amb l'aigua de mar". Aquests dos factors generen una aigua estanca amb una concentració de peixos, que no poden escarar quan les condicions els són desfavorables. En aquest sentit, l'Agència Catalana de l'Aigua ha apuntat que la tmperatura de l'aigua era de gairebé 28ºC aquest matí. L'ACA també remarca que "la bassa no té cap aportació d'aigua lateral ni rep cap abocament d'aigües residuals conegut".
Els peixos morts, sobretot llises, anguiles i carpes, no seran retirats per l'ACA perquè, segons l'ens, "no suposen cap risc de contaminació de les aigües i, a més, la zona on han mort no és de domini públic hidràulic i, per tant, no és de la seva competència, sinó que depèn del Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient".
Els bombers han alertat aquest matí la Policia Local de la presència de centenars de peixos morts al delta de la Tordera. La policia s'ha posat de seguida en contacte amb els Agents Rurals, que ja en tenia constància des d'ahir al vespre, i ho ha comunicat a la Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament.
Tècnics de l'ACA han estat prenent mostres aquest matí de l'aigua i dels peixos per poder determinar quines han estat les causes de la mort dels exemplars.