L'Ajuntament de Malgrat de Mar ha constituït una taula de treball, formada per professionals de diferents àmbits per tractar la problemàtica dels tags i pintades que embruten el poble. La primera acció ha estat la de fer una diagnosi de la situació i s'ha constatat la necessitat de fer un projecte educatiu-formatiu que treballi amb adolescents per fer front a aquesta problemàtica. Un primer pas, com a prova pilot, és el taller d'art urbà que la Regidoria de Joventut organitza aquest mes de julio
Arran de la moció que ERC, a l'oposició, va presentar en el ple del passat mes de novembre -la qual es va aprovar amb els vots d'ERC, PSC, JXM i CiU, i l'abstenció de la CUP- s'ha posat en marxa una taula de treball sobre el grafit. Formen part d'aquesta taula tènics professionals de diferents àmbits com la pedagogia, la psicologia, la mediació, la seguretat ciutadana, entre altres. L'objectiu és combatre la problemàtica de les pintades i els tags -les signatures- que embruten el poble, i alhora oferir alternatives per als joves interessats en l'art urbà.
La primera acció ha estat la de dibuixar la diagnosi de la situació d'aquest fenòmen al poble. En aquesta taula, hi ha professionals de Rebobinart, una plataforma d'art que va néixer de la necessitat d'alliberar espais de creativitat per als artistes urbans de Barcelona. El principal objectiu de l'associació és gestionar el major nombre d'espais a la ciutat per tal de que els artistes urbans puguin realitzar les seves obres de forma legal. Aquesta acció es porta a terme a partir d'un treball de base amb els barris, des de les associacions i entitats, i també amb un programa pedagògic per a escoles i instituts del país. Des d'aquesta perspectiva, Marc Garcia de Rebobinart ha proposat a la taula de treball intentar contactar amb els joves que fan aquestes pintades, així com, la propostra de fer un catàleg de murs -allunyats i no cèntrics- on es pugui pintar i que estiguin disponibles per a portar a terme projectes d'art urbà. Rebobinart tambè apunta que cal continuar amb les sancions que la Policia Local de Malgrat de Mar porta a terme des de fa temps.
Des de la Regidoria de Joventut, es porta a terme aquest mes de juliol un taller sobre art urbà amb la voluntat d'introduir els joves interessats en aquesta expressió artística, allunyada de les pintades que embruten. La taula de treball també recollirà les inquietuds i idees dels joves que hi participen en el taller.
A la propera trobada de la taula de treball hi participarà també un jove que va començar fent pintades i ha acabat fent art urbà.