El servei municipal d'Espais Verds ha desbrossat els escocells dels arbres per netejar-los, ja que durant l'estiu aquesta vegetació entren en fase de decadència. A partir de la pròxima tardor es tornarà a plantar nova vegetació en tots els peus dels arbres del poble. Aquesta iniciativa es porta a terme des de fa 3 anys a Malgrat per combatre les plagues, que afecten els arbres, d'una manera naturalitzada i sense fer ús d'herbicides químics. Es planten espècies als escocells que afavoreixen la pr
El cap del servei municipal d'Espais Verds, Carles Garcia, ha explicat que la vegetació dels escocells es planta a la tardor i que cap a final d'abril i el mes de maig, és quan floreixen. Durant l'estiu és quan aquesta vegetació viu la seva decadència i és per això, que durant aquest temps es desbrossen els escocells. D'aquesta manera, durant els pròxims mesos de setembre i octubre es tornaran a plantar diferents espècies que són sempre autòctones i amb un cert caire ornamental.
La regidora de Manteniment i Via Pública, Sònia Viñolas (PSC), ha explicat que "ara hem fet neteja d'escocells que ja estaven molt deteriorats". "Hi ha zones on no es treuran les plantes dels escocells perquè són voreres més amples i hi ha espai suficient", ha afegit. En el cas de l'avinguda Costa Brava, segons ha precisat Sònia Viñolas, "els escocells que sí es retocaran són els que estan desbordats". La regidora també ha detallat que "ja s'han comprat les llavors perquè s'iniciïla sembra de la nova vegetació d'escocells a la tardor".
Vegetació als escocells per motius de salut pública
Aquesta acció s'inclou dins la gestió ecològica i sostenible del servei municipal d'Espais Verds. Les plantes als escocells ajuden a millorar i augmentar la biodiversitat, tant de fauna com de flora, aportant beneficis als arbres i a l'ecologia de les ciutats.
La plantació i sembra de diverses plantes en els escocells dels arbres permet augmentar i apropar les zones d'alimentació i refugi dels enemics naturals de les plagues, disminuint la compactació del sòl, en afavorir la infiltració de l'aigua de pluja. Carles Garcia recorda que "amb tot, ja hem eliminat l'ús de productes herbicides i fitosanitaris i és una gran oportunitat per crear espais públics més sans i sostenibles".
Malgrat de Mar, pionera
Malgrat de Mar va decidir fa 10 anys ser pionera en l'eliminació total de l'ús d'herbicides químics i va apostar per una gestió ecològica sobre les plagues i malures dels arbres i plantes, prioritzant la biodiversitat d'espècies amb prioritat per a la flora i fauna autòctones, més adaptables al clima. En aquest sentitt, també es porta a terme una poda més respectuosa amb la biologia i naturalesa dels arbres, i s'optimitza al màxim l'ús d'aigua, utilitzant espècies vegetals molt resistents a la sequera.