La sessió ordinària del mes d'octubre, de més de dues hores i mitja de durada, va debatre ahir dijous tres mocions d'urgència presentades per CiU i ERC. Una moció dels republicans sobre els horts urbans va ser retirada. En el torn de precs i preguntes es va debatre sobre l'arranjament de la zona del cementiri, l'acollida de refugiats sirians, el futur d'Ona Malgrat i la passarel·la de moda que organitza la Regidoria de Turisme.
Les dues mocions d'urgència -una de suport a Artur Mas, Irene Rigau i Joana Ortega i altra de suport al nous Parlament i Govern de Catalunya- juntament amb la modificació pressupostària proposada per l'equip de govern -format pel PSC i JuntsXMalgrat- va centrar el debat del ple ordinari de l'Ajuntament de Malgrat de Mar que es va celebrar aquest dijous al vespre.
La modificació pressupostària proposada pel govern municipal va rebre el suport de tots els grups municipals menys de la CUP que va votar en contra "perquè ara no toca remodelar aquesta rotonda, ja que no hi ha prevista cap urbanització en els terrenys on havia d'anar la ciutat sanitària", en referència a la partida de diners destinada a la remodelació de la rotonda de l'Avinguda Costa Brava amb l'Avinguda Països Catalans, al barri de Can Palomeres. L'equip de govern defensa aquesta remodelació argumentant que és un pas previ per a la urbanització de la zona que ha d'acollir un tanatori. La CUP va demanar la fragmentació d'aquest punt per poder votar a favor de la recuperació d'una part de la paga de nadal dels treballadors públics, cosa quye finalment no es va produir.
La moció en suport del Correllengua va ser votada a favor per tots els grups municipals menys pel PP, que es va abstenir. Aquest punt va generar una sèrie de rèpliques entre el portaveu d'ERC, Ramir Roger i de la portaveu del PP, Ana Vega. Pel que fa a la moció d'ERC relativa als horts urbans, finalment va ser retirada donat que el govern municipal ja està fent aquest projecte.
Moció de suport a Artur Mas
Per altra banda els grups municipals d'ERC i CiU van presentar dues mocions d'urgència: una de suport del president de la Generalitat en funcions Artur Mas, de la Consellera d'Ensenyament en funcions Irene Rigau i de l'exvicepresidenta del Parlament Joana Ortega, que aquesta setmana han estat imputats per l'organització del 9N.
EL regidor de CiU Jofre Serret va defensar la moció, que demana "el compromís de l'Ajuntament de Malgrat de Mar amb el dret democràtic del poble de Catalunya a decidir lliurement el seu futur".
Ricard Nuñez d'ERC va dir que "sembla increïble que estiguem discutint avui aquí això perquè un president faci la seva feina". La CUP també s'ha afegit a la moció i va dir que "ens solidaritzem amb el president Mas i amb els col·lectius que defensen diverses causes socials com Joves per la Terra o les persones que van encerclar el Parlament". La portaveu del PP, Ana Vega, va assegurar que "el senyor Mas ha de ser responsable del que fa i coherent amb les seves accions, i Artur Mas va desobeir i va fer malversació de fons".
Per la seva banda la portaveu de JuntsxMalgrat, Carme Ponsa, va afirmar que "no entenem com es pot encausar algú que posa unes urnes". El PSC va que el PP "ha comés l'error de judicialitzar un tema polític i CiU ha fet servir eines inadequades de participació ciutadana". En el torn de rèplica el regidor de CiU Jofre Serret va explicar que "comparar els imputats de corrupció amb la imputació a Mas és patètic" i ha recordat que "Artur Mas serà processat per posar unes urnes de cartró".
La moció es va aprovar amb el suport d'ERC, CiU, CUP i JuntsxMalgrat. El PSC es va abstenir i el PP va votar en contra.
Moció de suport al nou Parlament i Govern de la Generalitat
CiU i ERC també van presentar una moció conjunta de suport al nou Parlament i al nou Govern de la Generalitat que es constitueixi fruit de les eleccions del 27S. El regidor convergent Jofre Serret va llegir el text de la moció que destaca "una participació mai vista en unes eleccions catalanes que legitima el seu resultat" i manifest "el suport i la lleialtat institucional del plenari amb el nou Parlament i el nou Govern de Catalunya" a més de "recolzar totes aquelles iniciatives, resolucions i acords que s'adoptin en ambdues institucions i que tinguin com a voluntat fer efectiu el mandat democràtic de construir un Estat propi per Catalunya".
Des del grup municipal d'ERC es va expressar "satisfacció pel desenvolupament de les eleccions mentre que la CUP creu que no pot "donar suport a un govern que encara no s'ha constituit i recolzar un president que encara no sabem qui serà". Per la seva banda, la portaveu del PP va assegurar que els independentistes "han guanyat en escons però no en vots" i JuntsxMalgrat va afirmar que "la majoria de catalans volen un nou estat". El PSC ha expressat la seva "satisfacció per la participació a les eleccions però no sabem les iniciatives que poden adoptar les institucions". La moció es va aprovar amb els vots d'ERC i CiU, les abstencions del PSC i la CUP i el vot contrari del PP.
Precs i preguntes
L'arranjament de la zona del cementiri -que ha provocat en els darrers dies algunes protestes a les xarxes socials- juntament amb la plataforma Malgrat Acull, que serà l'encarregada de gestionar l'arribada de refugiats sirians a Malgrat i la demanda de més inversions a Ona Malgrat van centrar la intervenció dels regidors en el torn de precs i preguntes.