Enllestit l'estudi pioner sobre l'ergonomia de les aules de les escoles, que el govern vol presentar a la Generalitat

Última revisió 12-12-2019 23:09
28/11/2018

Meritxell Egea i Melanie Maibach, fisioterapeutes i assessores en higiene postural i especialistes en prevenció del mal d'esquena en escolars, han presentat aquest matí l'estudi sobre l'ergonomia de les aules, realitzat als centres educatius de Primària de Malgrat. L'estudi determina que les cadires i les taules que fan servir els nens i nenes no són compatibles amb una bona salut postural. Els regidors d'Educació, Núria Casajuana (CUP), i Salut Comunitària, Jofre Serret (PDeCAT), han expressat

L'Ajuntament va encarregar uns tallers preventius sobre higiene postural per als alumnes de les escoles públiques del poble, Marià Cubí i Mare de Déu de Montserrat. Els tallers es van portar a terme durant els mesos de febrer, març, abril i maig, a infants de P3, 2n, 4t i 6è de primària, amb l'objectiu de treballar la prevenció amb els més menuts d'una manera pedagògica i lúdica a través de contes, música i jocs perquè interioritzin com han de seure o portar la motxilla de l'escola.

Paral·lelament al taller s'ha fet un treball de camp sobre quina és la salut postural dels infants del municipi per poder desenvolupar polítiques de prevenció de la salut, mitjançant un estudi estadístic sobre l'ergonomia de les aules de totes les escoles de Malgrat de Mar, que inclou un treball específic sobre el pes de la motxilla dels alumnes de 6è.

L'estudi determina que "l'ergonomia és l'assignatura pendent del mobiliari en tots els centre educatius". El treball de camp deixa clar que les aules de les escoles tenen cadires amb massa fondària i massa altes, igual que les taules, per a la mainada.

La regidora d'Educació, Núria Casajuana (CUP), ha plantejat a la reunió de presentació de l'estudi que la voluntat del govern municipal és "presentar-lo davant de la Generalitat, als departaments d'Ensenyament i Salut". "És un estudi pioner. És informació important, de futur. Detecta mancances que afecten als nostres infants i això hauria de ser obligat saber-ho a totes les escoles. Hem de compartir aquesta informació sobre un fet que no només passa a Malgrat, passa a tot Catalunya", ha afegit.

El regidor de Salut Comunitària, Jofre Serret (PDeCAT), també ha remarcat la importància d'aquest estudi. "Aquest és un informe que pot ajudar a les escoles de tot el país. No pot quedar només a Malgrat", ha detallat.

El govern municipal s'ha mostrat molt satisfet per haver portar a terme aquest estudi pioner que pot ser molt útil per millorar la salut postural durant la infància.