La Llar d’Infants Municipal Els Fesolets portarà a terme al llarg d'aquest curs una prova pilot amb l’objectiu de combatre el malbaratament alimentari i alhora promoure el consum i la producció responsable. El centre educatiu, que gestiona l'empresa Cavall de Cartró, crearà un pla personalitzat de prevenció de malbaratament alimentari i dissenyarà un programa educatiu.
La primera fase de la prova pilot es posarà en marxa durant aquest curs 2023-2024, i consistirà a pesar els aliments que es desaprofitin en les diferents rotacions dels menús de l’escola per detectar quines són les parts comestibles dels aliments que han quedat en mal estat, han caducat o no s’han consumit un cop cuinades.
Un cop es detecti i concreti el malbaratament que es produeix s'establiran les accions correctores i preventives per reduir-lo, així com també terminis i recursos.
Aquesta iniciativa s’inclou en el Pla de Prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentari de la Generalitat de Catalunya, que persegueix reduir-lo a la meitat per al 2030. Amb l’anàlisi dels resultats obtinguts d’aquesta prova pilot, es plantejarà el Pla de Prevenció del Malbaratament Alimentari (PPMA) amb les accions a seguir per tal de disminuir la quantitat d’aliments que no s’aprofiten, tant en la preparació com en el consum.
Aquest pla preveu dur a terme una anàlisi exhaustiva dels procediments i definir, segons els resultats obtinguts, accions de prevenció i reducció adients.
Foto: Cavall de Cartró. Serveis Educatius.