La Universitat de Lleida ha organitzat avui a Malgrat de Mar la presentació de la "Guia d’enemics naturals de plagues en espais verds urbans", obra de Xavier Pons, Roberto Meseguer i Belén Lumbierres. L'acte ha tingut lloc al Centre Cívic i ha estat presentat pel regidor de Sostenibilitat, Jordi Farré, i el cap del servei municipal d'Espais Verds, Carles Garcia. La presentació també ha inclòs una jornada de formació i una visita als espais verds de Malgrat de Mar.
Aquesta guia, realitzada des del departament de Sanitat Vegetal de la Universitat de Lleida, presenta els principals grups d’enemics naturals de plagues que es poden trobar als espais verds. És una eina de suport per a gestors i tècnics relacionats amb el control de plagues en ecosistemes urbans i també per al públic en general, interessat en la biodiversitat de fauna dels parcs i jardins de les nostres ciutats i pobles.
Aquesta guia és fruit del resultat de més de vint anys de treballs sobre els enemics natural de les plagues dels espais verds i va adreçada als tècnics i gestors d’aquests espais. El que ens hi podem trobar són les descripcions dels principals grups d’enemics naturals que es poden trobar a Catalunya i a la resta de l’Estat espanyol.
El llibre ofereix informació sobre els principals grups de depredadors (insectes, aràcnids, aus, mamífers), parasitòides (insectes) i patògens (nematodes, fongs i altres). També s'indiquen les espècies més habituals de cada grup, amb quines plagues es relacionen i en quins hàbitats es poden trobar. Al final de la guia s’inclou una clau per a la identificació d’adults dels principals grups d’enemics naturals. Dos dels autors, Xavier Pons i Roberto Meseguer, ha presentat la guia.
A més, de la presentació de la guia també s'ha fet una xerrada sobre els 15 anys de la implantació de la gestió integrada de plagues als espais verds de Malgrat de Mar i una visita a diferents espais verds.
La versió en castellà de la guia es presentarà a Madrid.