La Regidoria d'Habitatge inicia el servei de borsa d'habitatges s'inclusió social a Malgrat de Mar. Aquest servei té com a objectiu facilitar i garantir l'accés i la permanència a l'habitatge de persones excloses del mercat residencial o en risc d'exclusió. L'Ajuntament ha signat un conveni amb la Fundació Servei Gironí de Pedagogia Social, Fundació SER.GI, que és qui gestionarà el servei durant un any.
El servei de borsa d'habitatge d'inclusió social té com a objectiu garantir el dret a l'habitatge a persones i famílies que es troben en situació de vulnerabilitat social. El servei es posarà en marxa a l'Àrea de Serveis a la Persona, a Can Feliciano, tres cops la setmana -dilluns, dimecres i divendres. S'encarregarà de crear una borsa d'habitatges d'inclusió social a partir de la captació de pisos buits i en desús del poble per convertir-los en lloguer social i recuperar així la funció social de l'habitatge.
Des de la borsa s'intentar aconseguir una corcordança entre els preus dels lloguers dels habitatges i la capacitat adquisitiva de les famílies demandants, per tant, un lloguer social. El servei també fa un seguiment i acompanyament a les famílies durant el contracte d'arrendament, ja que també s'inicia un ple de treball per recuperar l'autonomia i aconseguir la inserció social.
L'Ajuntament va signar la setmana passada aquest conveni amb la Fundació SER.GI per 1 any i un import de 31.460 euros.
La regidora d'Habitatge, i portaveu del govern municipal, Neus Serra (PDeCAT), ha explicat que "és un servei que s'orienta a les persones o famílies en situació de vulnerabilitat social. "L'objetiu és mobilitzar el parc d'habitatges buits i en desús del municipi per tal de convertir-lo en lloguer social a partir de la idea de que "un pis buit és la clau" i aconseguir una concordança entre els preus dels lloguers i la capacitat econòmica de les famílies", ha detallat la regidora. Neus Serra ha afegit que "un altre objectiu també és la promoció de processos d'empoderament i autonomia en les persones i famílies ateses per la borsa per tal de no generar dependències del projecte".
La regidora d'Habitatge també ha volgut explicar que a Malgrat de Mar existeix un altre servei que és el de la borsa de medicació pel lloguer social que funciona des de 2008, i que no pot garantir l'accés a l'habitatge per a persones excloses del mercat residencial.