L'Ajuntament de Malgrat de Mar posa avui en marxa per tercer any consecutiu el projecte socioeducatiu que té com a objectiu acompanyar els infants i joves per a la millora de l'èxit educatiu, tant acadèmic com personal. El projecte es presenta aquesta tarda a alumnes i pares al Centre Cívic a les 17 h.
La iniciativa, segueix amb la línia engegada fa dos anys i parteix de la necessitat de donar suport educatiu a infants i joves. El projecte GR-Malgrat, que porta aquest nom en referència a un camí de gran recorregut, pretén acompanyar l'alumnat en el seu itinerari formatiu i també fomentar el coneixement i la capacitat de gestió de les emocions com a part del desenvolupament integral dels infants i joves. La iniciativa, fruit del treball conjunt de les Regidories d'Educació, Joventut i Acció Social i Ciutadania, vol promoure la corresponsabilitat activa de les famílies i els centres educatius i té la durada d'un curs escolar.
El projecte incorpora novetats i consisteix en 6 accions que es corresponen a 4 línies d'actuació: Éxit, Emociona't CdS, tallers d'educació emocional a l'IES -que es realitzaran a tots els cursos d'ESO- i el projecte Aula Oberta de l'Institut Ramon Turró i Darder dins l'horari lectiu. Per últim l'escola de mares i pares. L'acció Èxit, està adreçada per una banda a nens i nenes d'entre 8 i 12 anys, i per l'altra, a joves d'entre 13 i 18 anys; amb dificultats d'aprenentatge i que per diversos motius no poden rebre aquest suport de manera adequada de les seves famílies. Es tracta d'un projecte educatiu de reforç escolar fora de l'horari lectiu. Aquest projecte proporciona un espai per reforçar les competències escolars com són fer els deures, treballar els hàbits d'estudi, l'autoestima, la motivació i l'esforç, entre altres. El grup d'infants treballaran al Centre Cívic de dilluns a dijous de 17 h a 18 h, i els joves de dilluns a dijous de 18 h a 19.30 h.
El projecte Emociona't CdS incorpora aquest any un nou grup amb els alumnes de primària, és un curs d'educació emocional per a infants i joves, en el qual es treballen continguts relacionats amb el creixement personal, la gestió d'emocions, l'autoconeixement i la presa de decisions. El curs està adreçat a nois i noies d'entre 8 i 12 per una part, els dissabtes de 16 h a 19 h, i un grup de 13 i 18 anys i es porta a terme cada dissabte de 16 h a 19 h durant el curs escolar, es desenvoluparà a l'escola d'adults.
La novetat, d'enguany, són les sessions preventives expedient expulsió, que són fruit de les converses entre l'IES i l'Ajuntament. Aquestes sessions tenen caràcter preventiu a amb alumnes de l'institut que acumulen un nombre de faltes disciplinàries lleus amb l'objectiu d'evitar que se'ls obri un expedient sancionador. L'Ajuntament vol amb aquest nou projecte potenciar el treball socioeducatiu al centre. A més d'acompanyar a la família en l'educació dels seus fills. La idea és que sigui un treball a quatre bandes entre centre escolar, alumnes, famílies i Ajuntament. Té voluntat de fer prevenció i donar suport a les famílies en la resolució dels conflictes amb els seus fills, fomentar la implicació d'aquestes i prendre consciència de la importància del treball conjunt família i escola.
Els projectes són gestionats per l'empresa AGI, Assistència i Gestió Integral i per a més informació cal adreçar-se a la Regidoria d'Educació -Àrea de Serveis Personals al telèfon 93 761 43 86- o bé a la Regidoria de Joventut -Centre Cívic al telèfon 93 761 98 13.