L'Ajuntament va signar ahir un conveni de col·laboració amb l'Associació de Jubilats de Malgrat i la Fundació Bancària "la Caixa". Aquest acord, que es va materialitzar l'any 2003 i des de llavors s'ha anat renovant, promou activitats per al benestar de les persones grans.
L'alcaldessa, Carme Ponsa (JXM), el director del Centre d'Institucions de CaixaBank "la Caixa", Javier Sánchez, i el president de l'Associació de Jubilats de Malgrat de Mar, Raül Grinyó, han signat el conveni de col·laboració entre les tres parts. A través d'aquest acord, "la Caixa" ofereix activitats a l'Associació de Jubilats de Malgrat del seu programa de Gent Gran, que té com a finalitat impulsar una tasca de promoció i atenció a aquest col·lectiu. Les activitats que ofereix aquesta iniciativa se centren en la persona i ofereixen recursos per desenvolupar les capacitats personals. Són també activitats relacionades amb l'aprenentatge de les noves tecnologies i l'apropament de la gent gran a les xarxes socials i internet, així com projecte de participació social i voluntariat.
Per la seva part, tant l'Ajuntament com l'Associació de Jubilats de Malgrat es comprometen a portar a terme aquestes activitats, així com a potenciar-les, informar i col·laborar.
D'aquesta manera, el Casal de Jubilats de Can Campassol porta a terme diverses activitats relacionades a la promoció de la salut i el benestar, així com el desenvolupament personal i cicle vital, activitats d'informàtica i comunicació, i de voluntariat i participació social.
El regidor de Gent Gran, Jofre Serret (PDeCAT), també ha estat present en la signatura d'aquest conveni. Jofre Serret ha explicat que l'Ajuntament vol continuar apostant per aquestes activitats i obrir el ventall a nous projectes que puguin ajudar a aquest col·lectiu.
Projectes de la Regidoria de Gent Gran
Jofre Serret també ha explicat que avui ha mantingut una reunió amb l'Associació de Jubilats de Malgrat de Mar per explicar-los dos dels projectes que la regidoria té en marxa com són el Banc del Temps i el programa Detecta'm.
El Banc del Temps és una iniciativa social, sense ànim de lucre, sorgida de la Regidoria d'Igualtat i Gent Gran de l'Ajuntament de Malgrat de Mar. Mitjançant aquesta iniciativa, que es va posar en marxa l'1 de febrer, es pretén aconseguir l'intercanvi de serveis entre les persones del municipi. Es poden intercanviar coneixements i aficions, tasques quotidianes, petites reparacions domèstiques, cuidar animals i plantes i acompanyament, entre altres coses. El funcionament d'aquest projecte consisteix a què cada persona ofereix un servei o activitat en el seu temps lliure i, a canvi, pot demanar ajuda per resoldre necessitats del seu dia a dia. El banc no funciona amb diners, la moneda de canvi és el temps. Les persones inscrites a aquest projecte tenen accés a un compte de temps on queda recollit el seu crèdit de temps i amb el que podran intercanviar serveis gratuïts.
Per altra part, el programa Detecta'm és una iniciativa social destinada a vetllar i garantir el benestar de les persones grans i vulnerables del municipi de Malgrat. L'objectiu del projecte és que les persones grans i vulnerables del municipi de Malgrat puguin continuar a la seva llar amb l'ajuda i la col·laboració de ciutadans del seu entorn, fomentant els vincles socials i reduint així la soledat d'aquestes persones i el risc de patir aïllament o exclusió.