L'alcalde defensa la necessitat d'obrir el CAP 24 hores durant tot l'any

Última revisió 12-12-2019 23:14
14/10/2016

El Departament de Salut posa en marxa un procés participatiu per reordenar l'atenció continuada i urgent de Catalunya. El conseller de Salut, Antoni Comín, ha convocat aquest matí una trentena de representants del món local per recollir les propostes i així definir els criteris per elaborar el nou pla d'ordenació d'atenció continuada i urgent que està elaborant el Departament. L'alcalde de Malgrat, Joan Mercader, ha pres part en aquest procés participatiu i ha defensat la necessitat que el CAP

Joan Mercader ha exposat durant la seva intervenció que és necessària la descentralització. "El model de centralitzar les urgències als hospitals de Calella i Blanes genera col·lapse en el servei", ha apuntat l'alcalde. També ha exposat que obrir el servei d'urgència al CAP de Malgrat també suposarà una millora de l'eficiència, perquè "els pacients no hagin d'esperar 6 hores per ser atesos d'una urgència". L'alcalde defensa que el CAP de Malgrat oferiria un servei d'atenció continuada i urgent a una ratio poblacional d'uns 48.000 habitants entre Malgrat de Mar, Tordera, Palafolls i Santa Susanna. Un altre dels criteris que ha exposat és "la proximitat que ofereix al CAP a persones que no tenen la possibilitat de desplaçar -se". Joan Mercader també ha posat sobre la taula la problemàtica que suposa el fet que les farmàcies del municipi estiguin tancades a les nits quan el CAP també està tancat.

L'alcalde ha explicat que la reunió era per estudiar criteris generals i no concrets de cada municipi. El departament defensa que el model s'ha d'adaptar a la realitat de cada territori tenint en compte criteris d'accessibilitat, qualitat i eficiència.