El Consell Comarcal del Maresme informa que el nombre de persones en situació d'atur a Malgrat ha baixat durant el mes de juny. Segons dades fetes públiques per l'Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme, la taxa d'atur ha baixat per quart mes consecutiu. Les xifres indiquen que de 1.687 persones en situació d'atur a Malgrat al mes de maig, s'ha passat a 1.561 al juny, un 7,47% menys. La taxa d'atur a Malgrat se situa ara en el 16,25% per sota de la mitjana del Mare
La comarca ha tancat el mes de juny amb un nou descens en la xifra de persones aturades. Concretament la llista de demandants de feina s'ha reduit de 1.496. Aquesta tendència s'ha seguit a tots els municipis, tret de Teià que ha registrat un lleuger increment de l'atur i Alella que no ha experimentat cap modificació respecte al mes anterior. El nombre de persones aturades al Maresme és de 38.402 i la taxa d'atur se situa en el 16,83%.
El Maresme ha seguit la tendència general i durant el mes de juny ha registrat una disminució percentual de l'atur del 3,75%, superior al provincial (-3,29%) i lleugerament inferior al de Catalunya (-3,87%). Tots els sectors han estat beneficiats, si bé són els serveis els que concentren el volum superior de disminució de la desocupació (-1.145 persones), segueix la construcció (-185), la indústria (-143), el col·lectiu de persones SOA (Sense Ocupació Anterior) amb una reducció de 18 i l'agricultura amb 5 persones menys.
Segons l'anàlisi fet per l'Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme, l'impacte del descens de l'atur ha afectat més al col·lectiu d'homes que al de dones (933 homes i 563 dones). De fet, les dades interanuals indiquen una disminució de l'atur masculí (-1,69%) i un increment del femení (+2,36%). Mentre la taxa d'atur entre els homes és del 15,4%, entre les dones s'enfila al 18,5%.
Pel que fa als diferents municipis de la comarca, Santa Susanna i Sant Cebrià de Vallalta són els municipis que han registrat una disminució percentual més elevada (respectivament -9,26 i -9,15%). Alella és el municipi amb una taxa d'atur més baixa (9,03%), seguit de Cabrera de Mar (9,33%) i Teià (9,36%). En Canvi, Mataró ha superat Pineda de Mar i les dades del mes de juny l'han situat com la població maresmenca amb una taxa d'atur més elevada (21,58% Mataró i 21,30% Pineda de Mar). També superen la mitjana comarcal Tordera (19,13%), Sant Iscle de Vallalta (18,55%) i Premià de Mar (18,22%).
Font: Servei de Premsa i Comunicació de l'Ajuntament de Malgrat de Mar i Gabinet de Comunicació del Consell Comarcal del Maresme.