La Regidoria de Mobilitat ha instal·lat ja les barreres manuals giratòries per controlar els camins escolars. Aquestes barreres substitueixen les pilones automàtiques que fins ara tallaven els accessos als vehicles davant les escoles durant els horaris d'entrada i sortida de l'alumnat.
Durant aquesta setmana s'han portat a terme els treballs d'instal·lació de les noves barreres. S'han col·locat sis barreres: a la cruïlla del carrer Escoles amb Sant Esteve, a la zona escolar de la Mare de Déu de Montserrat; una a la cruïlla Fonlladosa amb Germanes Torrell i una altra a Fonlladosa amb carrer Escoles dins la zona escolar de les Escoles Fonlladosa; una al Camí del Pla amb Josep Maria Folch i Torres i una altra a Ragull i Vilaró amb Montserrat Roig a l'espai de l'Escola Vedruna; i a la cruïlla dels carrers Tramuntana i Florència a la zona escolar del Marià Cubí i Soler.
La segona tinenta d'alcaldessa i regidora de Mobilitat, Carme Ponsa, ha explicat que queda pendent de col·locar una barrera a la cruïlla del Camí Nou amb Passatge Alsina a la zona de l'Escola Maristes Sant Pere Chanel. Aquesta altra es farà quan es faci l'obra de millora del Passatge Alsina.
El sistema de pilones automàtiques que hi havia fins ara per regular els camins escolars ha comportat durant aquests últims sis anys algunes incidències en el funcionament i també avaries i despeses de manteniment i arranjament. Davant això, la Policia Local ha optat per un sistema de barreres manuals giratòries que suposaran un ús més senzill, eficient i rendible per al control dels accessos a les zones escolars.
Carme Ponsa ha explicat que aquest nou sistema serà "molt més útil i eficient per al funcionament dels camins escolars".
La Junta de Govern Local va aprovar la contractació del subministrament de les barreres en la sessió del passat 13 de juny a l'empresa Ado Cerramientos Metálicos SA per un import de 16.222,65 euros.
Camins escolars des de 2018
Els camins escolars es van posar en marxa el setembre de 2018 i són un itinerari marcat, senyalitzat i segur que permet als infants arribar sols a l'escola de manera que guanyen autonomia personal i qualitat de vida. Una iniciativa que alhora permet reduir l'ús del cotxe i guanyar una mobilitat més sostenible. El camí escolar promou també la integració de l'escola en la dinàmica diària del municipi i fa partícips a veïns i comerciants de l'educació comunitària.