Malgrat acull la quarta assemblea general del projecte europeu que farà energèticament autosuficient el Cubí

Última revisió 12-06-2024 14:57
11/06/2024

Quaranta-cinc persones de vuit països diferents participen des d'avui i fins demà a la 4a Assemblea General del projecte europeu AEGIR (DigitAl and physical incrEmental renovation packaGes/systems enhancing environmental and energetic behaviour and use Resources). L'assemblea, que té lloc al Centre Cívic, se celebra cada sis mesos en un dels diferents països que hi participen a través d'un consorci. A les trobades de treball s'exposen com avança cada projecte. L'Ajuntament de Malgrat de Mar participa en aquest projecte europeu que preveu convertir l'edifici de l'escola pública Marià Cubí i Soler en un equipament energèticament autosuficient. 

Des d'avui i fins demà, 45 persones de Dinamarca, Alemanya, Romania, França, Regne Unit, Holanda, Hongria i l'Estat espanyol, que formen part de la iniciativa AEGIR, són a Malgrat per posar en comú l'evolució dels respectius projectes. Les anteriors assemblees s'han celebrat a Copenhagen, Saint Etienne (França) i Sant Sebastià.

Avui i demà dimecres, hi ha programades prop de 40 ponències i dinàmiques de treball en grup per posar en comú cadascun dels projectes europeus del consorci sota el paraigües de la iniciativa AEGIR.

Ahir a la tarda, el grup de participants europeus va fer una visita a l’Escola Marià Cubí i avui dimecres, després de l’assemblea general, es farà una reunió amb la direcció de l’escola i l’equip de govern.

Malgrat de Mar forma part d'un consorci d'entitats de diferents països d'Europa, que ha presentat un projecte d'innovació ambiental amb tecnologia de nova creació per aconseguir edificis energèticament autosuficients. La Comissió Europea ha atorgat 10.558.608,73 euros a la proposta, dels quals 796.678,5 euros són per al projecte de Malgrat de Mar. 

El projecte de l'escola pública Marià Cubí i Soler preveu la instal·lació de panells fotovoltaics de diferents característiques, un sistema de ventilació que regularà la climatització en funció de les necessitats, i finestres que tindran un nou sistema de ventilació automàtic que actuarà en funció dels nivells de CO2 interiors. L’objectiu final és cobrir les necessitats energètiques anuals convertint-lo en un edifici de balanç energètic zero. 

La previsió és que les obres comencin a la primavera del 2025. 

 

Consorci d'entitats

El consorci d'entitats, del qual forma part l'Ajuntament de Malgrat de Mar, està format per vint-i-vuit centres de recerca i innovació i empreses del sector de diversos països europeus com França, Alemanya, Holanda, Dinamarca, Bèlgica, Hongria i Romania, així com d'altres ciutats de l'Estat espanyol com Biscaia, Madrid i Logronyo.

Aquest consorci està liderat pel centre de recerca del País Basc, Fundació Tecnalia Research Innovation, que és qui va convidar l'Ajuntament de Malgrat de Mar. 

 

Notícies relacionades:

Europa concedeix 800.000 euros per convertir l'escola Marià Cubí en un edifici energèticament autosuficient

Imatge d'aquest matí de l'assemblea. Foto: AjMalgrat.
Imatge d'una de les dinàmiques de treball del projecte europeu aquest migdia al Centre Cívic. Foto: AjMalgrat.