Malgrat de Mar s'incorpora a la xarxa de l'Estat per ser destinació turística intel·ligent

Última revisió 31-05-2022 12:58
31/05/2022

Malgrat de Mar és des d'ahir membre de la xarxa Red DTI, una eina al servei de la implantació del model de Destinacions Turístiques Intel·ligents. Es tracta d'una iniciativa de la Secretaria d'Estat de Turisme per fomentar l'intercanvi d'experiències i coneixement que vol implantar un nou model de millora de la competitivitat i el desenvolupament turístic, basats en la governança i la corresponsabilitat turística. Juntament amb Malgrat, 44 municipis més s'han incorporat a aquesta xarxa, la qual permet facilitar la ràpida incorporació d'innovacions a les destinacions. 

Aquesta xarxa té com a objectiu aconseguir ser una destinació turística innovadora, consolidada sobre una infraestructura tecnològica d'avantguarda, que garanteix el desenvolupament sostenible del territori turístic, i que alhora sigui accessible per a tothom. A més, que faciliti la interacció i integració del visitant amb l'entorn i incrementi la qualitat de la seva experiència a la destinació i millora la qualitat de vida del resident.

La Comissió Executiva de la Xarxa DTI va aprovar ahir dilluns la incorporació de 45 noves destinacions, de manera que el nombre total de membres se situa en 528, dels quals 370 són membres titulars; 66 membres institucionals; 89 empreses i 3 observadors. Les noves incorporació a la xarxa són els ajuntaments d'Alajeró, Alora, Arucas, Astorga, Boiro, Cabra del Santo Cristo, Calafell, Calahorra, Cañete de las Torres, Castellar de la Frontera, Cazorla, Cehegín, Cieza, Coaña, Covaleda, Hinojosa del Duque, Jimena de la Frontera, La Matanza de Acentejo, Las Regueras, Las Rozas, Los Barrios, Malgrat de Mar, Manilva, Mucientes, Níjar, Pamplona, Parada de Sil, Porto do Son, Riaño, Ribeira i San Juan de Aznalfarache.També s'han incorporat els consistoris de San Martín del Castañar, Santoña, Sotillo de la Adrada, Zorita de los Canes; el Consell Insular de Formentera, la Cuadrilla de La Guardia-Rioja Alavesa; les diputacions de Burgos, Toledo i Valladolid; i les mancomunitats de municipis Campiña Sur Cordobesa, Serveis del Valle Norte del Lozoya, Serveis Turístics del Noroest de Múrcia: Mancomunitat turística Raíces de Castilla i Mancomunitat Valle del Guadiato.

La Secretaria d'Estat de Turisme, que és qui gestiona el projecte, proposa a les destinacions una primera fase on s'aplica un procediment de diagnòstic integral, amb el qual es dissenya un pla d'acció que s'integra amb la pròpia estratègia de la destinació per a la seva transformació a Destinació Turística Intel·ligent. La metodologia està basada en l'anàlisi de requisits al voltant de cinc eixos: governança, tecnologia, innovació, accessibilitat i sostenibilitat, promovent una visió integradora de la destinació incloent-hi totes les àrees.

Malgrat de Mar participarà el pròxim 7 de juny en una reunió que servirà per conèixer de primera mà les eines i els serveis de les quals diposa com a membre titular de la xarxa, així com per conèixer l'equip de treballar i començar a formar part dels diferents projectes que hi ha en marxa. 

El municipi de Malgrat
Imatge d'arxiu de la zona hotelera de Malgrat. Foto: AjMalgrat.