Malgrat explica en una ponència del Parc Agrobiotech de Lleida l'experiència de 15 anys sense utilitzar fitosanitaris

Última revisió 18-09-2024 14:46
18/09/2024

L'Ajuntament de Malgrat de Mar va participar dijous passat a la ponència sobre control biològic en espais verds urbans, organitzada pel Parc Agrobiotech de Lleida, per exposar la seva experiència durant els últims 15 anys sense fer ús de productes químics per combatre les plagues. 

El cap del servei municipal d'Espais Verds, Carles Garcia, va parlar de com l'Ajuntament de Malgrat de Mar va començar a no fer ús de fitosanitaris ara ja fa quinze anys, optant pels depredadors naturals per combatre les plagues dels parcs i espais verds del municipi. Carles Garcia va relatar com ha estat aquesta experiència de gestionar biològicament els espais verds de Malgrat de Mar.

La ponència es va celebrar en el marc dels 'Esmorzars de la innovació', que organitza periòdicament el Parc Agrobiotech de Lleida. També hi van participar Xavier Pons Domènech, investigador del grup Agrotecnio en protecció de cultius i professor de la Universitat de Lleida, on coordina el Màster en Gestió Integrada de Cultius; i Mònica Bedós Balash, enginyera tècnica agrícola de Adalia Gestió, especialitzada en gestió integrada de plagues en parcs i jardins. L'Ajuntament de Malgrat de Mar col·labora amb tots dos experts en la gestió biològica. 

Durant la sessió, els ponents van parlar de l’ús d’enemics naturals per al control de plagues en espais verds, com ara insectes que mengen altres insectes perjudicials. Van detallar com aquesta pràctica contribueix a mantenir espais públics nets sense necessitat d’utilitzar productes químics, promovent així una gestió més respectuosa amb el medi ambient i cap a les persones i animals.

 

Imatge de la intervenció de Carles Garcia en la ponència. Foto: Parc Agrobiotech de Lleida.
Imatge de la intervenció de Carles Garcia en la ponència organitzada pel Parc Agrobiotech de Lleida. Foto: Parc Agrobiotech de Lleida.