L'Ajuntament va participar la semana passada en la vuitena edició de les jornades de Renaturalització d'Espais i Entorns Educatius, coorganitzades per l'Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona, l'Institut Infància i Adolescència de Barcelona, l'UOC i El Globus Vermell. Aquestes jornades són un espai de trobada i reflexió per a professionals de molts àmbits que de manera transversal treballen per a millorar la ciutat a nivell físic, mediambiental, social o educatiu. Malgrat va aportar la seva experiència sobre el projecte d'educació ambiental a les escoles.
Malgrat va relatar com des de fa anys es treballen diferents projectes mediambientals a les escoles amb la voluntat que la mainada esdevingui ambaixadora de la naturalització. Es va parlar de projectes de ciència ciutadana que es porten a terme com l'estudi de l'efecte illa de calor o l'observatori ciutadà de papallones urbanes, que també es fa amb la participació de la mainada de les escoles.
La tècnica de Sostenibilitat va explicar les diferents accions que es porten a terme cada any dins el Programa d'Educació Ambiental amb les escoles. La filosofia de la regidoria és que la mainada de Malgrat pugui aprendre de manera vivencial què és la biodiversitat i conèixer diferents hàbitats a través del patrimoni natural local.
Durant la intervenció, Malgrat també va fer referència a com gestiona l'aigua en els espais verds del poble, dels jardins sense reg i els jardins de pluja i de la creació de sistema de drenatge sostenible. Aquestes accions per fer un Malgrat resilient són fruit d'analitzar les vulnerabilitats que ha provocat el canvi global i les fortaleses com a municipi.