L'Ajuntament de Malgrat de Mar presenta la desena "Beca d'Investigació Vila de Malgrat de Mar", dedicada als ratpenats de les Mines de Can Palomeres, aquest proper divendres. El llibre "El tresor ecològic de les Mines de Can Palomeres: els ratpenats" és obra de Jordi Serra, Marc López i Xavier Bayer. La presentació d'aquest llibre, que s'inclou en les 1es Jornades Espai Mines de Can Palomeres, es farà a les 20 h a la sala d'actes de l'Arxiu Municipal. El llibre es posa a la venda demà.
El llibre, distribuït per Nordest, es podrà adquirir a les llibreries al preu de 16€, a partir de demà dimecres a partir del migdia.
El tresor ecològic de les Mines de Can Palomeres: els ratpenats explica, entre altres coses, les característiques de les mines de Can Palomeres i per què constitueixen un excel·lent refugi per als ratpenats. La desena beca va ser atorgada l'any 2010 per la comissió formada per la llavors regidora de Cultura, Carme Aubanell, Josep Maymí, doctor en Antropologia per la Universitat Autònoma de Barcelona, Francesc Piferrer, doctor en Biologia per la Universitat de Barcelona i Jordi Pomés, doctor en Història Contemporània per la Universitat Autònoma de Barcelona. La comissió va destacar "l'interès i oportunitat del projecte presentat que hauria de constituir la base científica per a una futura gestió d'aquest patrimoni natural per part de l'administració local".
Les Mines de can Palomeres són el testimoni de l'activitat minera del poble, i alhora la colònia de ratpenats més important de Catalunya i un dels refugis europeus destacats en el que s'ha fet seguiments de quiròpters durant més anys. Aquests estudis van ser iniciats a mitjan dels anys 50 per Enric Balcells i van ser continuats a partir dels 80 per l'equip d'Areambiental amb el biòleg de la Universitat de Barcelona, Jordi Serra-Cobo al capdavant.
La presentació del llibre obrirà les 1es Jornades Espai Mines de Can Palomeres, que enguany estan dedicades al present i futur d'aquest indret i tenen lloc aquest cap de setmana, 20 i 21 de març. L'objectiu és donar a conèixer quin és l'estat de les actuacions que es realitzen en aquest entorn, així com promoure l'intercanvi d'experiències i de metodologia i alhora iniciar un procés de participació per vincular la ciutadania al futur d'aquest espai. Les inscripcions són obertes a tothom fins demà dimecres.