L'equip redactor de la diagnosi de Malgrat Nord va presentar dijous al vespre l'anàlisi de la realitat social, econòmica i urbanística del barri. L'arquitecte Ramon Muñoz i l'antropòloga Nydia Tremoleda van explicar els eixos bàsics de la diagnosi i van presentar les estratègies d'actuació que es proposen per millorar i revitzalitzar el veïnat. Entre els projectes que han previst per a Malgrat Nord hi ha el de remodelar i convertir la plaça de Fèlix Cardona en un espai central del barri. El proj
Ramon Muñoz i Nydia Tremoleda proposen en la seva diagnosi i estratègies d'actuació per a Malgrat Nord reformar integralment la plaça dedicada a Fèlix Cardona i també el seu entorn per a transformar-la en l'espai central del barri. L'objectiu és redreçar aquest espai públic, que pateix segons els dos tècnics "un fort declivi i risc d'estigmatització". La proposta és crear un lloc central d'estada i de pas, fomentar l'ús de l'espai públic i la cohesió social, impulsar l'activitat social i econòmica i transformar el paisatge urbà i millorar les infraestructures. En aquest sentit, els tècnics redactors del projecte van defensar la necessitat que l'Ajuntament llogui un local de la plaça de Fèlix Cardona i hi ubiqui algun servei municipal de caire social com habitatge o benestar social. La idea és, segons van explicar, apropar els serveis municipals als veïns i veïnes del barri.
El projecte contempla altres propostes com crear un aparcament interior d'illa entre l'avinguda Mediterrània i els carrers de Girona, Indústria i Camí del Pla amb accessos des del carrer de Girona i l'avinguda Mediterrània. També es proposa que el pàrquing disposi de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics. L'objectiu d'aquesta acció és augmentar les places d'aparcament per facilitar la recuperació de superfície per a vinants a l'espai públic així com fomentar la mobilitat sostenbile.
Una altra de les actuacions previstes és la creació d'accessos segurs a les escoles amb l'obertura d'un nou accés a l'Escola Marià Cubí des del passatge d'Enric Granados, i l'adequació de l'accés a l'Escola Vedruna amb la prolongació de la rambla entre el Camí del Pla i l'avinguda del Carme.
Alguns dels veïns i veïnes assistents a la presentació van exposar les seves inquietuds sobre temes com l'incivisme, l'aparcament, la falta d'un local social per al barri, entre d'altres. Algunes d'aquestes propostes estan recollides a la diagnosi del barri. La regidora d'Habitatge i portaveu del govern municipal, Neus Serra (PDeCAT), va explicar que el document de treball es farà públic a través de la web municipal de l'Ajuntament i també es lliurarà als veïns i veïns interessats.