El jove Santiago Poch Cartañà és el guanyador de la 14a Beca d'Investigació "Vila de Malgrat de Mar". El jurat va atorgar la beca ahir vespre al projecte de recerca d'investigació de Santiago Poch que porta per títol "Amfibis i rèptils de Malgrat de Mar: joies de la nostra biodiversitat ".
Santi Poch és llicenciat en Ciències Ambientals per la Universitat de Girona, és de Santa Susanna però sempre ha estat molt vinculat a la vida associativa de Malgrat de Mar. El projecte compta amb el suport de la Fundació Emys i del Grup de Recerca en Ecologia Aquàtica Continental (GRECO), que té la seva recerca adscrita a l’Institut d’Ecologia Aquàtica (IEA) de la Universitat de Girona (UdG). La proposta vol fer un inventari de les poblacions d’amfibis i rèptils del municipi de Malgrat de Mar. Aquest tipus de fauna, es troba a diversos hàbitats: cursos fluvials, masses d’aigua (dolça i salada), platges i sorrals, camps de conreu, espais urbans o zones forestals obertes.
A la convocatòria de la 14a beca es van presentar 3 projectes: La perillosa modernitat a Malgrat de Mar (segles XVI-XVIII) d'Albert Montañà, Malgrat de Mar, vila educadora de Marc Pedemonte i Amfibis i rèptils de Malgrat de Mar: joies de la nostra biodiversitat de Santiago Poch.
La comissió que ha concedit la beca ha estat formada per la pedagoga i coordinadora de l'Aliança Educació 360, Núria Duñó; el professor de la secció de zoologia i antropologia biològica de la Universitat de Barcelona, Gustavo Adolfo Llorente; el doctor en Història per la Universitat de Girona, Joaquim Maria Puigvert i la regidora de Patrimoni i Arxiu, Lurdes Borrell.
La 14a edició de la Beca d'Investigació "Vila de Malgrat de Mar" està dotada amb 3.000 euros. La beca d'investigació, creada i convocada per l'Ajuntament de Malgrat té com a objectiu estimular treballs que contribueixin al coneixement de la realitat actual i històrica del poble. Es convoca de forma bianual des de 1991. La beca s'atorga a un projecte d'investigació sobre qualsevol àrea de coneixement (ciències naturals, socials, econòmiques, jurídiques, etc) que tingui una relació directa amb Malgrat: amb la seva gent, la seva història, el seu medi natural, els seus recursos econòmics, la seva realitat col·lectiva.