El servei municipal d'Espais Verds inicia una prova pilot per combatre la plaga del tigre, un insecte que afecta els plàtans. Aquesta pròxima matinada de divendres es portarà a terme un tractament sense productes químics en els arbres plataners de l'avinguda dels Països Catalans. Aquesta acció també es farà en altres espais amb plàtans del municipi. El tigre del plàtan, una xinxa d'uns tres mil·límetres de llarg, és una de les plagues amb més presència a Malgrat de Mar.
Aquest insecte xuclador, que s'alimenta de la saba que troba a les fulles, provoca la decoloració i, fins i tot, pot causar una defoliació prematura dels arbres, a banda de molèsties als veïns i veïnes.
Per evitar que el tigre proliferi, el servei d'Espais Verds porta a terme diferents accions sostenibles i saludables per a tots els habitants d'aquests espais. A la tardor, es fan sembres de plantes anuals i vivaces per a la creació d'hàbitats on els depredadors naturals del tigre puguin alimentar-se i instal·lar-s'hi. Entre els mesos d'abril i setembre es fa un control setmanal de la població, tant de la plaga com dels depredadors naturals. També a l'abril s'hi incorporen uns cucs microscòpics, que busquen els insectes per introduir-s'hi i, alliberant un bacteri, els provoca la mort. Aquests cucs no afecten ni a les persones ni a altres animals. Una altra de les actuacions contra el tigre és la introducicó de larves o ous de crisopes, que són deprededors autòctons.
Durant el mes de febrer i amb la col·laboració de les escoles de Malgrat s'han instal·lat caixes niu amb l'objectiu d'incrementar la presència d'ocells insectívors depredadors de la plaga com, per exemple, la mallerenga blava. A més, també al gener s'ha fet la poda lateral dels plàtans, fet que permet allunyar-los el màxim possible de les façanes.