Veïns de La Verneda demanen un aparcament al barri i que es faci pagar als visitants per entrar al parc Francesc Macià

Última revisió 12-12-2019 23:11
30/05/2017

Els veïns i veïnes de La Verneda van fer aquesta reclamació divendres passat en el transcurs de l'acte A peu de carrer, que els va oferir l'oportunitat d'explicar a l'equip de govern quines són les seves preocupacions i prioritats. A banda de l'aparcament, els veïns també van posar sobre la taula qüestions relacionades amb el manteniment i neteja del barri, l'accessibilitat, l'accés a l'Escola Marià Cubí quan el centre està tancat, la dinamització del Centre Cívic o la possibilitat de fer pagar

Una vintena de veïns i veïnes del barri van prendre part a la trobada que l'equip de govern, format per JXM, ERC, PDeCAT i CUP, va organitzar divendres passat al vespre al Centre Cívic per tancar la primera edició de l'activitat A peu de carrer. Asseguts en rotllana, els veïns van tenir l'oportunitat d'explicar al govern quines són les seves inquietuds i propostes. En aquest sentit, Rafael Calle, president de l'Associació de Veïns de La Verneda, va explicar que una de les principals necessitats que té el barri és un aparcament. "És un problema que fa diversos anys que defensem. Al costat del Centre Cívic hi ha un espai abandonat que seria el lloc ideal per fer-hi un aparcament", va dir Calle. El president de l'entitat considera que "amb les obres que s'han fet han perdut moltes places d'aparcament".

Un altre dels temes que els veïns de La Verneda van posar sobre la taula va ser la dinamització del Centre Cívic. Segons Rafael Calle, "el Centre Cívic està abandonat". "Abans s'hi feien unes activitats que arrossegaven molt gent de Malgrat i ara no es fan. S'ha perdut la relació entre la gent del barri i la resta del poble", afegeix Calle.

Un veí del barri també va explicar que alguns joves accedeixen a les instal·lacions de l'Escola Marià Cubí quan el centre és tancat per jugar a futbol, fumar o beure. En aquest sentit, el regidor d'Educació, Paco Márquez (CUP), va avançar que d'entrada l'Ajuntament treurà el banc que usen per saltar. Márquez també va comentar que s'estudia canviar l'accés al centre.

El manteniment i neteja del barri, les pintades, millores relacionades amb l'accessibilitat o la possibilitat de fer pagar als visitants de fora de Malgrat de Mar una entrada al Parc Francesc Macià són altres qüestions que es van posar sobre la taula en la primera edició de l'activitat A peu de carrer.

A peu de carrer, cada dos mesos

L'acció A peu de carrer neix amb la voluntat d'escoltar la ciutadania i conèixer de primera mà quines són les preocupacions i prioritats dels ciutadans per traçar el full de ruta per millorar Malgrat de Mar. La idea és que el govern passi un dia sencer en un barri per parlar amb els seus veïns, entitats i empreses. La primera edició de l'activitat va funcionar tan bé que el govern valorarà la possibilitat d'organitzar-la cada dos mesos i no cada tres com s'havia previst inicialment.

Ramir Roger (ERC), regidor de Participació Ciutadana, ha dit que "potser la freqüència s'augmentarà perquè ha estat una experiència que ha agradat molt viure-la i pot resultat molt profitosa per veure les coses trepitjant el territori i coneixent directament les problemàtiques de la gent".

Tot i que encara no s'ha fixat una data concreta, el govern municipal ja ha avançat que el proper A peu de carrer tindrà lloc a la zona del centre, des del carrer de Mar fins a l'avinguda del Bon Pastor.

Font: Ona Malgrat.