Durant el segle XIX, l’espai del Molí de la Sal estava dedicat a moldre gra mitjançant dos molins. Es creu que al segle XX estava en funcionament, dedicant-se a la molta de terrosos de sal, que era duta amb carruatges des de Girona. Després d’un temps, com a explotació agrícola, ja sense ús moliner, la propietat va ser adquirida per l’Ajuntament de Malgrat de Mar.
El Catàleg del pla d’ordenació urbanística municipal de Malgrat de Mar, descriu el molí de la sal com: Edifici moliner de tres plantes: el carcabà, l’obrador i l’habitatge en el tercer pis, que avui queda a nivell de carrer. El molí es subministrava aigua de la mina de la Font dels Capellans.
El Grup de Ciència Ciutadana local va mostrar el seu interès per a aquest espai, es creu interessant desenvolupar actuacions a l’espai que afavoreixin el seu potencial; la bassa presenta un elevat interès ecològic perquè es troba ubicada en el perímetre d’una petita zona agrícola i forestal, i es manté relativament intacta des d’almenys fa una dècada. Gràcies a aquest fet la comunitat natural s’ha pogut desenvolupar adequadament i presenta una riquesa faunística molt interessant.
Podeu consultar la memòria AQUÍ.