235 joves han pres part en l'edició d'enguany del projecte per al desenvolupament de recursos per a joves mitjançant l'actuació al carrer, anomenat DRAC. Aquest servei d'acció socioeducatiu, creat per la Regidoria de Joventut l'any passat per treballar amb adolescents i joves que fan del carrer el seu espai prioritari de relació, va tenir una prova pilot durant tres mesos l'any passat i aquest curs es va reprendre al setembre amb dos educadors socials al carrer per acompanyar els adolescents i joves fins a final d'aquest passat mes de juny. Entre els resultats obtinguts, destaca el fet d'haver pogut atendre una de les principals problemàtiques que es va detectar entre els joves com és el consum d'alcohol i drogues.
La Regidoria de Joventut fa un bon balanç del projecte DRAC durant aquest curs 2021-2022. Entre els resultats obtinguts destaca el fet d'haver arribat a atendre amb aquest servei 235 joves amb una mitjana setmanal de 45 joves. Un dels fets destacats és la gran quantitat de joves que s'han adreçat al servei per transmetre preguntes i dubtes a través de la xarxa social de la regidoria a Instagram -Malgrat Jove- en especial els dijous, divendres i dissabtes.
Entre els objectius assolits destaquen els que s'han portat a terme per tractar el consum d'alcohol i drogues a través d'accions de prevenció, haver facilitat la integració i participació dels joves en accions socials; potenciar l'aprenentatge de continguts bàsics socials i culturals; s'ha acompanyat per oferir eines per al desenvolupament personal de cada jove; haver creat espais de trobada entre els joves per potenciar la consciència solidària; s'ha acompanyat en el procés de maduració personal del jove i també del grup i s'ha estimulat trobar noves expectatives de futur.
El DRAC 2021–2022 ha treballat aquests objectius per donar resposta a la demanda dels joves detectada durant els mesos de la prova pilot de l'any passat, a més de continuar donant suport als i les joves, així com fer prevenció i acompanyament en les seves necessitats reals.
Els educadors han detectat un 80% d'absentisme o de manca d'escolarització entre els joves participants en aquesta edició, així com un 87% amb problemes de consum d'alcohol i drogues i un 3% que pateixen exclusió social per raons econòmiques, culturals, de gènere, entre d'altres.
Notícies relacionades:
El projecte socioeducatiu DRAC atén 80 joves i adolescents
Joventut organitza tallers de sexualitat adreçats a alumnes de 3r i 4t d'ESO
El projecte DRAC d'acompanyament a joves i adolescents torna aquest dissabte
2 educadors acompanyaran joves i adolescents en el seus espais de reunió al carrer